В Україні гине демократія

22 березня 2012 року у Києві пройшов ІV-ий Форум Громадянської Асамблеї України (ГАУ) "Криза демократії в Україні. Позиції громадянського суспільства" на якому побував голова Станіславської правозахисної групи Андрій Малетин.

«Форум об’єднав близько 400 представників громадських та експертних організацій з усієї України. Головна темою стала «Криза демократії в Україні». Ми розглядали три питання: демократія та дотримання прав людини, вибори 2012 року та Конституційна Асамблея», - зазначив Андрій Малетин.

Перед проведенням форуму представники ГАУ роздавали народним депутатам «квитки до демократії», на яких зазначалися головні законодавчі проблеми громадських організацій.

Також, представниця оргкомітету ГАУ Ганна Парфьонова представила на Форумі результати опитування громадських лідерів у всіх регіонах України, у якому взяли участь 203 людини. Як з’ясувалося, найголовнішою проблемою суспільного життя активісти назвали корупцію. Також громадяни незадоволені владою на місцях.

Результатом Форуму стало три заяви до влади країни. Одна з них стосується поняття Конституційної Асамблеї.

«Громадянська Асамблея України заявляє, що Указ Президента "Питання формування й організаційної  діяльності Конституційної Асамблеї" спотворює саме поняття Конституційної Асамблеї. Зокрема в заяві зазначено, що «принципи делегування, зазначені в Указі, попри наявність у переліку справді провідних наукових і громадських організацій, не дають змоги вважати цей орган представницьким і незалежним. У кращому разі він може стати лише майданчиком для обговорення концепцій конституційної реформи», - додав Андрій Малетин.

Леся, 23.03.2012 17:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини