У Івано-Франківську зацвіте 39 тисяч нарцисів та тюльпанів

З початком весни до роботи приступить і «Зелене господарство» міста. Найперше його працівникам доведеться прибрати опале осіннє листя, яке вони як завжди не встигли вчасно вивезти з парків та скверів. Та обрізати крони дерев.

 «Нам надходить багато скарг від мешканців через те, що гілля дерев затіняє та лізе їм у вікна, тому зараз ми це питання залагоджуємо. Також, ми підрізали кущі у сквері Міцкевича та Меморіальному сквері ту щоденно відбувається очищення доріжок від снігу, очищення урн. Зробили стрижку живоплоту у центральній частині міста. а після того, як усе сніг розтане нам потрібно буде ще прибрати осіннє опале листя», - розповів директор ПрАТ «Зелене господарство» Василь Федів.

 На вулицях міста висадять понад 39 тисяч тюльпанів та нарцисів. А відповідно до тендерного завдання, господарство має висадити ще 50 дерев і 100 кущів у скверах міста.

 «Буде проведена підготовка усіх клумб.  В попередні роки тут висаджено майже 39000 цибулин нарцисів і тюльпанів, мова йде про вулиці Міцкевича, Незалежності, майдан Шептицького, Вічевий майдані, Вали та Гірка. Також у 2011 році ми посадили 6,6 тисяч штук нарцисів на пішохідній алеї по вулиці Незалежності», - додав Василь Федів.

 До Великодніх свят та Дня міста Івано-Франківськ прикрасять також вази з квітами та будуть вивішені вазона на Вічевому майдані.

Леся, 13.03.2012 15:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини