На Прикарпатті збільшили посівні площі озимих та ярих культур

Цього року в Івано-Франківській області сільськогосподарськими культурами планують засіяти 335,1 тисячі гектарів землі. Зокрема, за словами заступника голови Івано-Франківської ОДА Василя Бруса, зросли посівні площі озимих та ярих культур.

«Озимими культурами засіяно на площі 62,7 тисячі гектарів, що на 4,8 тисячі гектарів більше у порівнянні з минулим роком. Крім того, ярих культур прогнозується посіяти 194,1 тисячі гектарів, що на 3,5 % більше ніж в тому році, цукрового буряку 5,3 тисячі гектарів, картоплі 60,7 тисячі гектарів», -  повідомив Василь Брус.

Також, Василь Брус додав, що відповідно до даних інспекції захисту рослин внаслідок природних умов на Прикарпатті загинуло 3 % озимої пшениці, а загалом планують пересіяти три тисячі гектарів зернових культур.

«За даними інспекції захисту рослин в Івано-Франківській області на 25 лютого поточного року встановлено, 80% озимої пшениці перебуває у доброму стані, загинуло тільки 3%, 85 % озимого ріпаку у доброму стані, 13 % у задовільному. Очікується пересів зернових культур в обсязі три тисячі гектарів, або 4,5 % до посівної площі», - додав Василь Брус.

Леся, 05.03.2012 11:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини