Підприємства Прикарпаття заборгували працівникам понад вісім мільйонів гривень

Заборгованість усіх підприємств Івано-Франківської області по виплаті заробітної плани працівникам на початок 2012 року складає понад вісім мільйонів гривень.

«Станом на 1 січня 2012 року підприємства області заборгували своїм працівникам 8,1 мільйона гривень. В цій сумі 37,2% припадає на підприємства щодо яких порушено справу про банкрутство. Сума на підприємствах банкрутах складає 3 мільйони гривень», - заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Івано-Франківської ОДА Олександра Гринів.

Однією з причин, що спричинили зростання заборгованості є банкрутство підприємств, які у минулому році вважалися економічно активними. До них доєдналися багато комунальних підприємств.

«Слід зазначити, що станом на 1 січня до підприємств банкрутів приєдналися підприємства, які в 2011 році були у такому колі, як економічно активні. Це, зокрема, стосується комунальних підприємств: «Рогатинводоканал», «Івано-Франківськліфт», ЖЕКи, «Водотеплосервіс» (Калуш). Саме тому, сума заборгованості у порівнянні з першим грудням 2011 року значно зросла. Проте, слід зазначити, що у цьому колі підприємств є такі у яких процес банкрутства здійснюється вже понад три роки і заборгованість протягом років залишається без змін», - пояснила Олександра Гринів.

Леся, 30.01.2012 15:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини