Фрідом Хаус: Україна зазнала найбільшого регресу демократії через придушення Януковичем опозиції

Україна зазнала найбільшого регресу демократії через придушення президентом Віктором Януковичем опозиції.

Про це йдеться у щорічній доповіді Фрідом Хаус «Свобода у світі в 2012 році» (Freedom House «Freedom in the World 2012»).

«Найсильніше погіршення ситуації зі свободами відбулося в Україні через дії Президента Віктора Януковича, спрямовані на придушення опозиції за допомогою різноманітних антидемократичних засобів, включаючи переслідування лідера опозиції та колишнього прем‘єр-міністра України Юлії Тимошенко», - зазначив Віце-Президент «Фрідом Хаус» з питань дослідження Арч Паддінгтон, повідомляє сайт організації.

За словами Арча Паддінгтона, раніше Україна належала до країні, які розглядалися як такі, що досягли успіху у демократичному розвитку, але зараз її демократичні досягнення під сумнівом.

За останні два роки Україна з вільної країни стала частково вільною та за більшістю показників, які досліджує «Фрідом Хаус», ситуація в Україні істотно погіршилася.

Згідно з цьогорічною доповіддю, рейтинг України щодо політичних прав знизився внаслідок зусиль влади щодо придушення опозиції, включаючи використання судів з політичними цілями, утисків ЗМІ та застосування сили для розгону демонстрацій.
Леся, 19.01.2012 14:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини