Доступ до медицини повинен бути рівним для всіх

За ініціативи депутата Івано-Франківської обласної ради від фракції «ВО «Батьківщина» Олександра Левицького, який довгий час переймається проблемами сільської медицини та неодноразово звертався з депутатськими стосовно даного питання, сьогодні на сесії обласної ради народні обранці виділили два мільйони гривень на закупівлю транспорту відповідно до програми «Розвитку первинної медико-санітарної допомоги  на засадах сімейної медицини». 

На думку Олександра Левицького, якість медицини для всіх повинна бути однаковою. Забезпечення лікарень належним технічним та медичним обладнанням є запорукою здоровою та працездатної нації.

«Доступ до медицини повинен бути рівним для всіх. Проте, коли людина проживає 50 кілометрів від обласного чи районного і коли на місці не буде сільської лікарської амбулаторії належного плану, то звичайно, що їй важко буде доїжджати до лікарні, як і лікарям приймати усіх пацієнтів. Дуже часто кілька хвилин можуть врятувати людині життя. Якщо лікарі будуть мати належне технічне і медичне забезпечення, то ми перестанемо витрачати гроші на таблетки, а будемо їх витрачати на свої сімї. Продуктивність праці людини буде зростати якщо вона менше хворітиме, а ефективніше працюватиме», - пояснює Олександр Левицький.

Олександр Левицький наголосив, що за ці кошти, вже цього року, придбають швидкі саме для лікарень сільської місцевості. 

Леся, 17.01.2012 18:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини