Не так Верховна Рада, а як ті люди,що сьогодні за нею стоять, відхиляли законопроекти – Гірник

Відзначення 100-річчя від дня народження Олекси Гірника хоч і матиме всеукраїнський характер, проте відповідні законопроекти щодо вшанування його пам’яті не знайшли підтримки на державному рівні.

Та його син, Євген Гірник, задоволений і тим, що Івано-Франківська обласна рада на сесії підтримала його пропозиції.

«Двічі ставилося питання на сесіях Верховної Ради про святкування 100-річчя з дня народження Олекси Гірника, але не так Верховна Рада, а як ті люди, що сьогодні за нею стоять, відхиляли ці законопроекти. І дуже позитивним є те, що така постанова прийнята на обласному рівні», - зазначає Євген Гірник.

Відповідні заходи відбуватимуться протягом 2012 року і найголовнішими з них є: вшанування пам’яті Олекси Гірника на Тарасовій горі в місті Каневі 21 січня 2012 року; відкриття в місті Калуші 28 березня оновленого пам’яткого знаку Герою України; 20 травня на Свято героїв пройдуть урочистості в Києві; показ художньо-документального фільму про Олексу Гірника та перевидання книг про нього М. Іщенка «Спалився за Україну» і В. Бабія «Вогонь безсмертя».

Нагадаємо, 60-ті роковини проголошення самостійності України Центральною Радою 22 січня 1918 року вчинив самоспалення біля могили Шевченка на знак протесту проти русифікації.

Леся, 10.01.2012 14:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини