Для коломиян з обмеженими можливостями збирає гроші вся Україна

Нещодавно в Коломиї відчинив свої двері центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Однак коштів, які виділяє держава, вистачає лише на зарплатню співробітникам, комунальні платежі та обладнання необхідне на перший час - газові плити, столи, стільці. 

А основне призначення цього закладу, лікувати й розвивати діток з особливими потребами, є реальним поки що тільки на папері.

Команда ініціативної української молоді загорілися ідеєю зробити перебування малюків у, так званому, дитячому садочку максимально зручним, затишним та корисним. Тому вирішили придбати необхідне обладнання для сенсорної та реабілітаційної кімнат, в яких діти матимуть змогу розвиватися та пристосовуватись до навколишнього світу. Вартість такого обладнання складає близько 80 тисяч гривень, грошей в бюджеті не вистачає, і тому молодь виявила бажання самостійно зібрати ці кошти, на які буде придбане реабілітаційне обладнання.

Ініціаторами такої ідеї були мешканці Коломиї - Юрій Коцюр та Марта Конечна. Розповівши про цю ідею друзям з різних куточків України, вони всі разом почали втілювати задумане в реальність.

«Сенсорна й реабілітаційна кімнати - це можливість для дітей навчатись і відпочивати, це надія для батьків отримати позитивні зрушення в розвитку дитини з обмеженими можливостями, - переконана Марта Конечна. - Для таких діток будь-яка допомога — це промінь сонця похмурої днини. Тому намагаємося залучити до доброї справи як можна більше людей, до нас уже приєдналися Чернівці та Київ.»

Часу обмаль, адже відкриття кімнат має відбутися вже за місяць. Молодь організовує благодійний концерт, на якому виступатиме київська група "Крещендо", благодійну дискотеку з романтичною назвою "Поділись любовю", співпрацюють з благодійними організаціями, а на Різдвяні свята ще й колядуватимуть. Та, напевно, найоригінальнішим задумом є купівля побачень з людьми, які виявили бажання «продаватися» на благо дітям
J

«Ми пропонуємо купити те, що навряд чи хтось купив би собі в повсякденному житті, - прогулянку з людиною, яка сподобалась.» - пише адміністратор інтернет-проекту Даня Костова. - Уже створена група в соціальній мережі "В контакті" "Створи добро – піди на побачення" , де всі бажаючі можуть розмістити своє фото, в результаті чого стають, так би мовити, «лотами».

За принципом аукціону кожен охочий має право збільшити ціну лота, а переможець станом на 9 січня матиме право запросити "лот" на побачення. Кошти, отримані від цих покупців, будуть витрачені на купівлю реабілітаційного обладнання.

Сума зібраних коштів буде відкритою, а всі, хто долучився до доброї справи, можуть бути присутні при купівлі необхідного інвентаря та його передачі дитячому будинку.

ДОВІДКА: кошти для діток можна переказати
р/р 26007488915001, "Приватбанк" м.Івано-Франківськ МФО 336677 код 26054921, обов’язкова примітка - "для реабілітаційного обладнання".

 

Оксана Романенчук

Леся, 29.12.2011 14:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини