Івано-Франківськ стане містом за життя

Івано-Франківськ вперше приєднується до акції «Міста за життя. Міста проти смертної кари», освітивши обласний художній музей. Такий захід проводиться з ініціативи Спільноти Святої Елегії та за сприяння виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

« Є люди у світі, які приречені на смертну кару державою і цей вирок дається від нашого імені. Тому сьогодні ми зібралися як християни, які кажуть, що не можуть дозволити того, щоб вчиняли смертну кару над людиною. Ніколи своєю кров’ю, своїм життям людина не заплатить за погані вчинки, які вона зробила, ніхто своєю смертю не відкупить свою вину. Сьогодні місто Івано-Франківськ приєднується до акції і всім говорить, що ми є за життя і проти смертної кари», - пояснив отець Ярослав Рохман, представник ССЕ в Івано-Франківську.

Голова Івано-Франківської міської ради Віктор Анушкевичус вважає, що влада немає жодного право позбавляти життя людину, а це може робити тільки Бог.

«Ми зробимо усе можливе, щоб домогтися того, що інші країн та міста долучилися до цього процесу, тому що, життя дає Бог і тільки Бог може його забрати у той час, який він вважає за потрібним, це не питання яке повинна вирішувати людина», - сказав Віктор Анушкевичус.

Акцію буде проведено 27 листопада 2011 року о 18.00 на площі Андрея Шептицького.

Леся, 25.11.2011 17:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини