Литовські медики діляться досвідом з івано-франківськими хірургами

До Івано-Франківська приїхали лікарі-інтервенційні кардіологи литовської клініки «Кардіоліта» Валдас Бількіс та Александрас Кібарскіс. Під час прес-конференції обговорювалися результати співпраці івано-франківських та литовських медиків.

Протягом одного місяці молоді хірурги з Івано-Франківська стажувалися у Вільнюсі.

«Вони місяць перебували на стажування у литовській клініці «Кардіоліта», де вони бачили, як потрібно працювати. Ця клініка одна з провідних в Європі, яка має величезний досвід і власне за цим досвідом їздили наші спеціалісти і коли пан Валдас буде сьогодні проводити операції, то вони будуть присутні та асистуватимуть», - розповів Віктор Анушкевичус.

«Ваші працівники хороші, проте, щоб підготувати спеціаліста потрібно не менше року», - зазначає Валдас Бількіс.

Також литовські лікарі проведуть ряд операцій на обладнанні, яке встановлено у ЦМКЛ разом з місцевими фахівцями.

«Ми проведемо біля п’ять операцій, кожна з яких займає приблизно годину. І маємо надію, що наступного разу завітаємо до вас десь на 5-7 днів і тоді вже зможемо попрацювати», - сказав Александрас Кібарскіс.

Окрім того, завдяки співпраці міста з литовськими медиками, мешканці Івано-Франківська, які потребують складних кардіологічних операцій можуть лікуватися у литовській клініці.

«Нами було відправлено двоє дітей. Частково їх лікування оплачено батьками, проте основну вагу витрат взяла на себе литовська клініка», - зауважив головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк.

Леся, 07.10.2011 14:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини