Замість муніципальної інспекції та громадського формування «Штаб» може з’явитися муніципальна поліція

Оскільки міліції та муніципальній інспекції з благоустрою не можуть забезпечити дотримання належного порядку у місті Івано-Франківськ, депутати міської ради вирішили створити новий орган – муніципальну поліцію. Таку ідею сьогодні на оперативній нараді у міського голови висловив секретар міськради Руслан Марцінків.

«Неодноразово на сесії міської ради, на оперативних нарадах піднімалося питання про наведення порядку особливо в центральній частині міста. Неодноразово я звертався до міліції, але жодних дій з боку наших правоохоронних органів не було. В зв’язку з тим, що сьогодні ми маємо інспекцію з благоустрою, маємо громадське формування «Штаб» і на кожну інституцію ми виділяємо кошти, виникла ідея в депутатів розробити положення і об’єднати ці інститути в єдину структуру у місті – муніципальну поліцію», - зауважив Руслан Марцінків.

Планують що до складу муніципальної поліції ввійдуть «нормальні хлопці», які хоч і не матимуть при собі зброї, проте ходитимуть у формі. Влада має надію, що на таких правоохоронців порушники реагуватимуть.

Проте, невідомо, коли такий інститут з’явиться, адже міський голова Віктор Анушкевичус назвав питання створення муніципальної поліції досить складним і підготувати його до найближчої сесії не вдасться.

Натомість, заступник міського голови Микола Саєвич впевнений, що такий задум буде втілений в життя.

«Ця ідея була раніше, але до цього потрібно підійти зважено і проаналізувати усе. На мою думку, вона була б більш дієвою, ніж зараз відповідні органи і згодом така поліція буде створена», - додав Микола Саєвич.

Леся, 13.09.2011 15:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини