Резолюція учасників акції-протесту «Зупинимо політичні репресії»

                                                         Резолюція

                             учасників акції-протесту „Зупинимо політичні репресії”

                         проти переслідування Лідера Української опозиції Юлії Тимошенко

 

Підсумки першого місяця політичного судилища Юлії Тимошенко показали, що нічого спільного з правосуддям воно не має.

Увесь світ та вся Україна стали свідками жорстокої політичної розправи Януковича над своїм головним опонентом, над найпотужнішим лідером справжньої опозиції, лідером суспільної довіри Юлією Тимошенко. Цинічний спосіб провадження судового процесу, у якому Тимошенко фактично позбавлено гарантованого Конституцією України права повноцінно захищати себе, викликає справедливе обурення як прикарпатців, так і авторитетної громадськості країни, світового співтовариства.

Це – цинічний і брутальний фарс, в останньому акті якого саме за захист інтересів України мають ув’язнити Юлію Тимошенко, але не як людину, колишнього чиновника, а як символ опозиції, як найвизначнішого державного діяча, який протистоїть режиму Януковича та його клану.

Ув’язнена опозиція сьогодні – це безконтрольна влада завтра. І ми, учасники протестної акції, це добре розуміємо, але украй необхідно для інтересів усієї нації, усього народу, щоб це розуміло все суспільство.

Розправа над Юлією Тимошенко відкриє шлях до тисяч і мільйонів інших таких же розправ.              І над політично неугодними режиму, і над пенсіонерами, і над лікарями, вчителями, і над майже добитим владою малим бізнесом, і над політично активною молоддю – над усіма, хто проти сповзання країни до стану феодально-кримінальної олігархії та проти знищення української національної ідентичності.

Нинішня „справа Тимошенко” стосується не тільки особисто її. Вже зараз видно як влада намагається залякати, посіяти зневіру та страх серед тих, хто ще не втратив здатність боротися за свої національні, соціальні та політичні права. Отже, „справа Тимошенко” – своєрідний Рубікон. Якщо влада його перейде, то далі зупинити репресивний каток буде неможливо. Нас, українців, розчавлять тихо, поодинці і захистити не буде кому.

Ми, учасники протестної акції „Зупинимо політичні репресії”, звертаємось до всього українського суспільства не бути байдужими і зрозуміти, що суд над Тимошенко – це сумна українська перспектива, яка стосується як тих понад 11-ти мільйонів людей, які проголосували за неї в другому турі на президентських  виборах, так і всіх тих, хто голосував за іншого кандидата, але зараз разом з усіма нами щодня відчувають на власній шкірі усі радості «покращення життя вже сьогодні».

Вимагаємо від Президента України Януковича та Печерського районного суду м. Києва:

Закрити всі кримінальні справи проти Ю. Тимошенко, звільнити Ю. Луценка та інших політв’язнів.

Припинити репресії будь-яких політичних сил, які мають інше бачення політичного розвитку та майбутнього країни.

Припинити боротьбу з політичними опонентами та опозиціонерами методами фальшивого кримінального переслідування, тиску, шантажу, залякування, застосування грубої фізичної сили і терору проти них. Руки геть від Юлії Тимошенко!

Відновити свободу слова, припинити цензуру новин на телебаченні й усунути маніпулятивно-зомбуючі технології на політичних ток-шоу.

Прийнято на акції протесту „Зупинимо політичні репресії” 02.08.2011 року.

м. Івано-Франківськ

Леся, 02.08.2011 17:35



Вибір редакції

Найпопулярніші новини