В Івано-Франківську працює ресторан-привид

ЗМІ м.Івано-Франківська

 

Мешканців багатоповерхових будинків по вул. Короля Данила, 37 та вул. Ленкавського, 15

м. Івано-Франківська

 

Звернення

«Ресторан-привид»

 

Жильці багатоповерхового будинку по вул.Короля Данила, 37 більше ніж півроку – з вересня 2010 року позбавлені нормальних умов проживання через проведення реконструкції нежитлового приміщення ПП «Озерянка» по вул. Короля Данила, 37 / вул.Ленкавського, 15.  Ремонтні роботи проводились до 22 години вечора, в тому числі і у вихідні дні в порушення вимог чинного законодавства України, без попередження та згоди мешканців будинку, що прямо передбачено пунктом 9Постанови КМУвід 24.01.2006 р. N 45. Скарги мешканців у компетентні органи призводили лише до незначних штрафів та тимчасового припинення робіт у вихідні дні власником підприємства.


В березні цього року мешканці 9-ти поверхових житлових будинків по вул.Короля Данила, 37 та вул.Ленкавського, 15 були «обрадувані» звісткою щодо планів підприємця влаштувати ресторан у частині вбудованого в багатоповерховий житловий будинок нежитлового приміщення. На колективні звернення  мешканців до компетентних органів надійшли відповіді, в тому числі СЕС м.Івано-Франківська, що погоджень на відкриття закладу громадського харчування в даному приміщенні не видавалось.


Однак, 30.04.2011 відкрив свої двері заклад-привид під назвою «Дефіляда», (крім назви на будівлі закладу не вказано ні його тип, ні режим роботи, у приміщенні відсутній інформаційний стенд з дозвільними документами) та одразу вирішив відсвяткувати своє відкриття проведенням такого величного для людей заходу, як весілля. Однак підприємці забули, що в житлових будинках  також проживають люди, які мають право на спокійне життя та відпочинок у нічний час,  а життя, здоров’я та гідність людини згідно ст.3 Конституції України визнається найвищою соціальною цінністю.

В порушення статті 24 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччянаселення» та пункту 9Постанови КМУ від 24.01.2006 р. N 45«Правила користування приміщеннями житлових будинків» святкування з гучною музикою, гуркотом, п’яними викриками продовжувалось до 4 години ранку.  Аналогічна ситуація повторилась і наступного дня.


Безсилою перед нахабністю підприємця виявилась і міліція, яка на скарги мешканців на гучну музику і шум після десятої години ночі і до четвертої години ранку відповідала без вигадок: «А що ми можемо зробити, у людей весілля».

 

P.S. Також пікантності ситуації додає влаштована підприємцем у іншій частині нежитлового приміщення автомийка в порушення вимог Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктівДСП№ 173-96 таДБН 360-92 “Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень”, без погодження СЕС м.Івано-Франківська,з влаштуванням скиду стічних вод з автомийки в дворову мережу стоків житлового будинку без погодження з КП «Івано-Франківськводоекотехпром». Одразу ж після влаштування автомийкипідвал житлового будинку по вул.Короля Данила, 37 постійно затоплюється, що різко погіршило санітарно-гігієнічний стан будинку – постійний сморід у під’їзді будинку та мільйони комарів в теплу пору року.

Очевидно, СЕС м. Івано-Франківська порушення чинного законодавства та Закону «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» в даних випадках чомусь не хвилюють, оскільки і заклад громадського харчування відкрився, і мийка продовжує свою роботу.

Своє вагоме слово б мала сказати екологічна інспекція Івано-Франківська щодо правомірності та відповідності чинному законодавству України скиду зворотніх вод з автомийки у дворову мережу житлового будинкута прокуратура м. Івано-Франківська щодо вибіркової «сліпоти» відповідних органів, що згідно чинного законодавства зобов’язані адекватно реагувати на такі порушення чинного законодавства.

 

02.05.2011р.

Леся, 05.05.2011 16:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини