Немиря: Угоду про Асоціацію з ЄС потрібно підписати цього року

Треба зробити все необхідне, щоб Угоду про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом було підписано вже цього року.
 
Про це сьогодні заявив заступник голови партії «Батьківщина» Григорій Немиря на «Українському Саміті 2011» на тему «Чи можна запровадити справжні реформи?», організованому The Economist Group.
 
«Ми втрачаємо можливості. Уряд, який оголосив про стабільність, який має більшість у парламенті та говорить в один голос з президентом, не може скористатися перевагами цієї стабільності, яка все більше нагадує стагнацію», - сказав він.
 
«Україна віддаляється від ЄС. Не здійснюються справжні реформи. Гальмується підписання Угоди про Асоціацію з ЄС», - додав Григорій Немиря.
 
Він наголосив, що потрібно докласти всіх зусиль, щоб Угоду про Асоціацію з ЄС було підписано вже цього року.
 
У свою чергу посол Німеччини в Україні Ганс-Юрґен Гаймзьот наголосив, що деякі тенденції та недалекоглядна політика чинної влади можуть віддалити Україну від підписання Угоди про Асоціацію та про поглиблену зону вільної торгівлі з ЄС.
 
«Якщо це трапиться – це буде найбільшою помилкою уряду. ЄС готовий сприяти Україні у підписанні цих угод», - сказав він.
 
Посол Німеччини також висловив занепокоєння щодо введення квот на сільськогосподарську продукцію та заявив, що це, зокрема, є одним з факторів, який негативно впливає на підписання угоди про поглиблену зону вільної торгівлі.
 
Ганс-Юрґен Гаймзьот звернув увагу учасників конференції на занепокоєння, які висловлюють європейські лідери та політики, зокрема, високопосадовці Німеччини стосовно дотримання демократичних цінностей в Україні.
 
«ЄС – це в першу чергу об’єднання навколо європейських цінностей, а не тільки економічний союз», - зазначив він.
 
Довідково: Прагнучи створити відкритий і відвертий діалог між бізнесом і українським урядом, Economist Conferences, як підрозділ The Economist Group, проводить «Український Саміт».
 
«Український Саміт» під головуванням Аркадія Островського, головного кореспондента The Economist в Москві, пропонує його учасникам можливість отримати оцінку українських економічних перспектив від провідних експертів, налагодити контакти з бізнес-лідерами України та міжнародних компаній і обговорити майбутнє України з високопоставленими особами як з боку уряду, так і опозиційних партій.
Леся, 30.03.2011 18:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини