Українські депутати поінформували своїх німецьких колег про політичні переслідування опозиції

Група народних депутатів від опозиції 21-23 березня провели зустрічі з депутатами Бундестагу та високопосадовцями Федеративної Республіки Німеччина в рамках програми Бундестагу «Парламентарі захищають парламентарів».
 
Про це повідомив народний депутат, член фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Павловський.
 
За його словами, у Берліні на зустрічі з народними депутатами України з опозиційних фракцій член німецького парламенту Віола фон Крамон зазначила, що депутати німецького Бундестагу готові надавати всіляку допомогу українським колегам, котрі зараз перебувають в опозиції і зазнають утисків від влади.
 
Андрій Павловський також повідомив, що програма «Парламентарі захищають парламентарів» передбачає захист членів законодавчих органів інших країн, в тому числі і колишніх, від усіх видів політичних переслідувань.
 
Народні депутати України розповіли німецьким колегам про факти політичних переслідувань опозиції, арешти активістів та тиск з боку владних структур на релігійні громади, обмеження свободи слова.
 
У свою чергу народний депутат Володимир Ар’єв зазначив, що німецька сторона давно очікувала приїзду делегації від української опозиції.
 
«На усіх зустрічах ми почули слова великої стурбованості станом демократії в Україні та фактами політичних репресій. Крім того, ми відчули підтримку з боку німецьких колег і готовність представників німецької влади до реальних дій для збереження демократії в Україні. При цьому німецькі експерти постійно наголошували на необхідності спільних дій українських опозиційних сил», - сказав він.
 
Українську опозицію у Німеччині представляли народні депутати Андрій Павловський (фракція «Блок Юлії Тимошенко – «Батьківщина»), Олесь Доній, Володимир Ар’єв, Юрій Стець (фракція НУНС).
Леся, 24.03.2011 13:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини