На Івано-Франківщині за збування наркотиків заарештовано більше двох десятків осіб

З початку цього року на території Івано-Франківщини міліція викрила злочинну діяльність більше двох десятків осіб, які займалися збуванням наркотичних засобів.

Про це повідомляє прес-служба обласного МВС.

Слідчі органи принципові у тому, щоби ці громадяни не мали можливості скоювати нові кримінальні прояви: затриманим за вчинення наркозлочинів тяжкого характеру обирається міра запобіжного заходу - тримання під вартою. У кожному разі збувальників наркотиків затримували з речовими доказами їх протиправної діяльності і після того, як були задокументовані конкретні факти реалізації заборонених речовин.

Прикметно, що за останній час міліція викрила цього роду злочини навіть у тих районах, де раніше про наркотики чули хіба з повідомлень в пресі. До прикладу, у віддаленому гірському Верховинському районі днями співробітники служби боротьби з незаконним обігом наркотиків затримали 32-річного місцевого чоловіка, який намагався заробляти продажем макової соломки.

Поїхавши в сусіднє село, він знайшов покупця на маковиння, проте потішитися здобутими у такий спосіб 130 гривнями не судилося. Зараз у райвідділі міліції вирішується питання про порушення щодо верховинця кримінальної справи. Цього ж тижня безславно завершилася «підприємницька» діяльність й 22-річного мешканця райцентру Богородчани. Молодого чоловіка правоохоронці затримали біля популярного серед молоді кафе, де він пропонував охочим дози марихуани. Як з’ясовано, зловмисник продавав наркотичне зілля по 30 гривень за пакуночок. У збувальника вилучено паперові згортки з наркотичним засобом, а також майже 200 гривень вечірнього виторгу.

В обидвох випадках затримані громадяни раніше не притягувалися до кримінальної відповідальності. На жаль, не втрималися від спокуси помилкових думок про миттєвий заробіток. Через нерозважливість втратять найцінніше, що є в людини, - свободу. Адже за збування наркотичних засобів Кримінальним кодексом України передбачена відповідальність, пов’язана з позбавленням волі щонайменше на 5 років, а також конфіскація майна.
Леся, 18.03.2011 13:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини