Активіста "Тризубу" засудили на два роки

Активіста Тризуба засудили до двох роки в'язниці
В Івано-Франківській області засуджено до двох років позбавлення волі активіста ВО Тризуб ім. С. Бандери 59-річного Степана Бичека.

Відповідний вирок оголосив 10 березня Рогатинський районний суд, повідомив сьогодні один з учасників судового засідання.

Про це повідомляє сайт "НОВИНАР".

За його словами, підсудний житель міста Самбір (Львівська область) звинувачувався в незаконному поводженні зі зброєю та боєприпасами. Його автомобіль 8 січня цього року зупинили на посту ДАІ при в'їзді в місто Рогатин і під водійським сидінням міліціонери виявили автомат АКСМ, а під час обшуку у нього вдома - пістолет системи наган і помпову рушницю. 

За словами співрозмовника агентства, свою провину в інкримінованому злочині (ст.263 ч.1 КК України - носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Бичек на суді визнав і в скоєному розкаявся. 

У своїх поясненнях в суді Бичек не приховував, що виявлені у нього вдома пістолет, рушницю і кілька радіостанцій дійсно належать йому. 

Він пояснив, що в кінці 80-х років у складі громадської організації Варта Руху працював на розкопках у тих місцях, де були бої УПА в Карпатах, і там знайшов заіржавілий наган. Згодом пістолет почистив, доукомплектував саморобними деталями і зробив придатним для стрільби. 

Помпову рушницю, за словами підсудного, він отримав на початку 2000-х років як начальник охорони однієї львівської фірми, яка виробляла соки на "зарплату". 

Виявлені в будинку рації, за словами засудженого, мали подвійне походження: одна радіостанція пролежала під диваном років двадцять - ще на початку 90-х він з Вартою Руху їздив на акцію до Берестечка, де забезпечував охорону заходу. 

А другу він отримав під час Майдану в 2004 році, коли ВО Тризуб також забезпечував правопорядок. 

"А виявлений автомат придбав в Івано-Франківську "для впевненості", - сказав тризубовець. 
Адвокати засудженого готують апеляцію на рішення Рогатинського районного суду. 

*** 

Арешти членів ВО Тризуб, які відбуваються в різних регіонах України після знищення на початку року пам'ятника Сталіну в Запоріжжі, спікери цієї організації відразу назвали політичними. 

Під час судового процесу, який відбувався у Рогатині, Бичек також відзначав політичний підтекст порушеної стосовно нього кримінальної справи. 

Зокрема, він зазначив, що і в райвідділі міліції, і в обласному центрі співробітники міліції в розмові з ним згадували знищені пам'ятники Сталіну і Леніну, а також підпали в офісах Партії регіонів

Бичек - учасник бойових дій в Афганістані, переніс інфаркт, хворіє на цукровий діабет і потребує медичної допомоги.
Леся, 14.03.2011 10:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини