БЮТ: треба повернутись до дієвого пакету антикорупційних законів

Фракція БЮТ-Батьківщина у Парламенті пропонує повернутися до якісних і повністю готових до застосування антикорупційних законів та негайно вести їх у дію.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби партії Батьківщина.

"Велосипед створено. Країна має дієву систему боротьби з корупцією. Пакет законів, що розроблений урядом Тимошенко на основі конвенції ООН і за співпраці із ГРЕКО ухвалений парламентом і чекає свого застосування", - кажуть нардепи від БЮТ-Батьківщини.

Вони пропонують невідкладно ввести в дію ці закони.

"За минулий рік українська влада не тільки централізувала всі корупційні побори в усіх державних установах, а й надала вимаганням чиновників системного і незворотного характеру, - коментує Міністр юстиції опозиційного Уряду Олена Шустік. - Навіть найбільші іноземні інвестори не можуть без «відкату» від 20 до 50% повернути законно нарахований і оформлений податок на додану вартість".

Депутат зазначає, що відповідальність за корупцію є важливим міжнародним стандартом і вимогою міжнародних конвенцій, проте, в Україні, її, на жаль, немає.

Нагадаємо, що у 2009 році Верховною Радою було прийнято три антикорупційні закони (пакет), що були розроблені попереднім Урядом за найтіснішої співпраці з міжнародною антикорупційною організацією ГРЕКО.

Нова влада практично одразу, рішенням власної більшості у ВР відтермінувала дату вступу в дію цього пакету законів.

Коли час сплив, його прийняття ще раз відкладали. Зрештою, 5 січня 2011 року вступив в силу закону, підписаний Президентом, який повністю скасував антикорупційне законодавство. 
Леся, 02.03.2011 13:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини