ЗМІ: Передача 12 млрд. кубометрів державного газу у власність Фірташа відбулася з порушенням закону

Влада завершила реалізацію стокгольмського суїциду українських державних інтересів на користь олігарха Фірташа. В результаті чого весь тягар фінансової відповідальності остаточно покладено на громадян України.

 Аналітичне видання «Дзеркало Тижня», спираючись на документальні рішення уряду Азарова і митні декларації та інші документи чітко довело, що передача 12 млрд. кубометрів державного газу у власність Фірташа відбулася з новими кричущими порушеннями закону.

Доведено, що компенсація бюджетних витрат внаслідок «афери століття» покладається на громадяни України через непропорційне збільшення тарифів на газ для домогосподарств.

«Дзеркало Тижня» пише, що: наявні в розпорядженні редакції документи дають можливість стверджувати, що на завершальному етапі повернення Дмитру Фірташу 12,1 млрд. кубометрів природного газу Україну та всіх її громадян обікрали.

«Можна констатувати, що всі зусилля (держави у Стокгольмі) були спрямовані на суїцид, а відповідно, і на одержання прогнозованого арбітражного висновку… Такий само синхронний „стокгольмський синдром“ проявився і в української Феміди… Примітно, що при цьому судові інстанції всіх рівнів фактично самоусунулися від аналізу стокгольмського арбітражного рішення на предмет його відповідності публічному порядку України, - йдеться в публікації. - Для реалізації наступного, завершального етапу операції — повернення „РосУкрЕнерго АГ“ 12,1 млрд. кубометрів природного газу — знадобилася така сама єдність Кабінету міністрів, Мінфіну, керівництва „Нафтогазу України“, митниці, „смотрящих“ від прокуратури і спецслужб».

Таким чином, (власнідок афери) наприклад, населення і промисловість України замість 4,4 млрд. кубометрів газу за „вхідною“ імпортною ціною 198 дол. одержали б цей обсяг газу за імпортною ціною більш як 350 дол. От вам справжня причина підвищення газових цін для населення!».

«Немає і тіні сумніву в тому, що хоч би хто зайшов в майбутньому у владні коридори, він починатиме саме з резекції подібних „злоякісних“ утворень, для яких характерні абсолютний правовий нігілізм, всепрониклива корупція та подвійні стандарти», - відзначають в ДТ.
Леся, 25.02.2011 15:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини