Приказка: Міністр не може бути рейдером сам у себе

Залучення військового спецназу на Івано-Франківський військовий ліспромгосп є не рейдерством, а звичайним забезпеченням стабільної роботи підприєства.

Про це на учорашній прес-конференції розповів тимчасово виконуючий обов'язки директора Василь Приказка.

За його словами, після того, як Міністр оборони України Михайло Єжель видав наказ, про звільнення на той час директора підприємства Михайла Кочетигова у зв'язку із закінченням контракту на роботу та призначення на цю посаду нового керівника, на підприємство протягом місяця охорона не впускала не тільки працівників КРУ, які мали здійснити перевірку діяльності колишнього директора, а й своїх працівників. Так тривало декілька тижнів, тому Міністерству довелося залучати спецпідрозділ Військової служби правопорядку.

"Відповідно до наказу Міністра оборони перед нашим підрозділом було поставлено задачу забезпечити нормальний пропускний на підприємстві і забезпечити його охорону, що й було зроблено, - відзначив начальник відділу спеціального призначення Військової служби правопорядку підполковник Михайло Фьодоров. - Зараз тут панує мир і злагода".

Однак, за декілька днів на одному із телеканалів з'являється сюжет, в якому такі дії були названі рейдерським захопленням підприємства.

"Яке ж це рейдерство, якщо представники органу управління просто виконують наказ свого керівника... Міністр не може бути рейдером сам у себе", - додає в.о. директора Івано-Франківського військового ліспромгоспу Василь Приказка.

Зараз на підприємстві зорганізовано стабільний пропускний режим. На підприємство пускають працівників згідно списку та сторонніх осіб, після погодження із директором.

Теперішнє керівництво зазначає, що нормальну роботу на підприємстві зорганізувати, все ж, важко, адже "старий" директор забрав із собою усі установчі документи разом із печаткою. Також він залишив по собі значні борги.

"За нашими підрахунками, заборгованість підприємства перед бюджетом станом на 1 січня 2010 року становила 7,9 мільйонів гривень. За 2010 рік податковий борг зріс на 367 тисяч, ще на 35 тисяч зросла заборгованість підприємства перед державними фондами. Існує значна заборгованість по виплаті зарплат", - розповідає Василь Приказка.

Голова об'єднаного профкому підприємства Володимира Григорчук переконана, що своїми діями колишеній директор "посіяв серед колективу розкол".

"Зараз ситуація у нас в колективі напружена... Хтось підпримує колишнього директора... Зарплатні питання також турбують", - зазначила вона.

Як розповіли на підприємстві, зарплата пана Кочетигова перевищувала зарплату своїх працівників у десятки разів. Коли середня заробітня плата працівника скаладала 1000-1200 гривень, пан Кочетигов регулярно виписував собі річні премії в розмірі 100 – 110 тисяч гривень.

В Івано-Франківському військовому ліспромгоспі надіються, що ситуація стабілізується і "люди просто зможуть працювати".

ДОДАМО, що підприємство є ласим шматком, для різноманітних любителів перетворення держмайна у приватну власність, адже має в своєму розпорядженні багато майна, в тому числі й значні лісові угіддя.

На сьогодні кількість працівників підприємства становить 597 осіб, його майно та землі розташовані на території 9 областей.


Леся, 03.02.2011 16:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини