Стасюк хоче перенести дату святкування Дня міста

Депутат міської ради від "Батьківщини" Володимир Стасюк має намір внести на розгляд однієї із наступних сесій питання про перенесення дати святкування Дня міста.

Про це він розповів в інтерв'ю кореспонденту "Малакави".

Депутат пропонує перенести дату святкування із 7 травня на 27 серпня.

Володимир Стасюк пояснює це тим, що день народження міста має збігатись з днем народження його патрона Івана Франка.

"Цей рік дуже зручний для такого переходу. Адже саме цього року відзначається 155-та річниця з дня народження Франка, цього ж року, на жаль, минає 95 років з дня його смерті і цього ж року ми відзначатимемо 20-ту річницю Незалежності України. Ну погодьтеся: День міста, до нашого міста прибудуть чимало гостей. І хіба приємно буде святкувати з брудними розбитими дорогами? Інша справа 27 серпня: місто буде вичищене до Дня Незалежності, приїжджають учні студенти, відбуваються Франкові читання", - каже народний обранець.

Володимир Стасюк каже, що ні в якому разі не закликає відмовитися від року заснування, проте, дата, коли саме місто почало користуватися Магдебурзьким правом (цією датою вважається саме 7 травня, авт) достеменнно не відома.

Підтримку в цьому питанні, як розповів Володимир Стасюк, уже висловили багато відомих людей.

Наразі Володимир Стасюк ознайомив депутатів із своєю ідею.

"Я думаю, що до наступної сесії проект пройде усі необхідні інстанції...і скоро ми зможемо за це голосувати", - додав депутат.
Леся, 03.02.2011 17:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини