Брус: У 2011 році в області посівні площі цукрового буряка збільшаться

У 2011 році в області прогнозується довести посівні площі цукрових буряків на Івано-Франківщині до 5 тисяч гектарів.
 
Про це на нараді, щодо розвитку бурякоцукрової галузі, учасниками якої були голови райдержадміністрацій, їхні заступники з питань розвитку агропромислового комплексу, начальники управлінь агропромислового розвитку районів, заявив заступник голови облдержадміністрації Василь Брус.

За словами Василя Бруса, цьому році в області прогнозується довести посівні площі цукрових буряків не менше 5 тис. га.

"Городенківський цукровий завод забезпечить сільгосппідприємства насінням, відповідно до договорів, а при необхідності – посівною та збиральною технікою. Водночас насіння цукрового буряку продаватимуть населенню", - сказав Василь Брус.

Також, він наголосив, що впродовж лютого в згаданих районах проходитимуть навчальні семінари для сільгосппідприємств і населення. Будуть визначені місця розташування бурякоприймальних пунктів.

ДОДАМО, що у минулому році посівні площі цукрових буряків у всіх категоріях господарств склали 3,8 тис. га, у т.ч. 3,2 тис. га - в сільськогосподарських підприємствах.

Валовий збір цукросировини, при середній врожайності в 218,2 ц/га, склав 80,4 тис. тонн проти 18,3 тис. т в попередньому році ,або в 4,4 рази більше.
Леся, 03.02.2011 15:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини