При Івано-Франківській ОДА створено громадську раду

3 лютого відбулися установчі збори з формування громадської ради при облдержадміністрації.

Збори проводилися на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики».

Заявки на участь в установчих зборах подали представники 72 громадських організацій.
Серед них – 8 ветеранських, 16 спортивних, 6 молодіжних, 4 благодійних, 6 профспілкових. Було представлено також документи від громадських організацій роботодавців, козацьких товариств, чорнобильських спілок, правознавчих організацій, краєзнавчих та туристичних об′єднань.

З привітанням до учасників зборів звернувся заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький׃ «Ми чекаємо від новоствореного громадського об′єднання, що воно стане тим відкритим, дорадчим органом, який дасть реальну можливість громадськості долучитися до вирішення державних питань, а владі – почути і врахувати думки громадськості».

Результатом установчих зборів стало обрання до громадської ради 66 представників громадських організацій Прикарпаття.

Не пізніше ніж за два тижні вони на своєму першому засіданні оберуть керівні органи, створять постійні та тимчасові комісії, а також експертні групи.

Обрана на установчих зборах робоча група з 10-ти осіб розробить Положення про громадську раду при Івано-Франківській облдержадміністрації.

Додамо, що подібні громадські ради до 11 лютого будуть сформовані при всіх райдержадміністраціях.
Леся, 03.02.2011 13:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини