На Рожнятівщині міліція затримала групу браконьєрів

Працівники міліції поблизу села Сваричева Рожнятівського району на Івано-Франківщині затримали чотирьох браконьєрів, які полювали на місцевих лебедів.

Про це інформує обласне УМВС.

Надвечір мешканці  почули звуки пострілів, що доносилися з Лімниці. Люди кинулися до швидкоплинної річки, де залишилася зимувати зграя лебедів-шипунів. Недобре передчуття їх не підвело: на плесі, що не замерзло, лежали чотири закривавлені птахи.

На березі Лімниці стояли четверо чоловіків, котрі сподівалися витягнути з крижаної води здобич. Побачивши, що до них біжать люди, браконьєри кинулися врозтіч. Селяни викликали міліцію. Оперативна група райвідділу оглянула місце події, задокументувала факт браконьєрства. А наступного дня працівники міліції затримали всіх учасників незаконного полювання на лебедів. Правоохоронцям стала в нагоді обізнаність населення старшого інспектора дозвільної системи старшого лейтенанта міліції Івана Тимківа. Місцеві жителі підказали офіцеру міліції, хто міг вбити птахів.

«Шипуни на зиму в теплі краї не відлітають, – коментують лісники. – Вони шукають водне плесо, яке не замерзає. Харчуються рибою, травою. Крім того, їх підгодовували місцеві люди. Браконьєри чекали сутінків, аби не було очевидців, і відкрили стрільбу. Тепер кажуть, що сплутали лебедів з дикими гусьми. Це мешканці селища Брошнева. Найстаршому з них 38 років, а наймолодшому – 25. З них стягнуть штраф – 6400 гривень. Зброю вилучили, мисливські документи також. Мисливствознавець виніс рішення позбавити їх права полювати протягом року».

Додамо, що за минулий рік фактів браконьєрства не було зареєстровано. Зате зафіксовано 8 випадків порушення правил полювання. У двох випадках вилучалася нарізна вогнепальна зброя, а її власників притягували до кримінальної відповідальності. Під час проведення тогорічних місячників добровільної здачі зброї було здано 12 одиниць незареєстрованої зброї, два снаряди, близько ста боєприпасів. А з незаконного обігу було вилучено 11 одиниць. Серед них – чотири мисливські рушниці, два нарізних карабіни часів війни, саморобний пістолет.
Леся, 19.01.2011 12:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини