В Івано-Франківську відбулася позачергова сесія обласної, міської та районних рад

Щойно на Європейській площі в Івано-Франківську закінчилася позачергова сесія обласної ради, до якої доєдналися депутати Івано-Франківської міської рад та районних рад.

Депутати, чи не вперше в історії, зібралися просто неба, щоб висловити свою позицію стосовно позбавлення Степана Бандери звання Героя України.

Із 114 депутатів облради на сесію прийшло лише 76. Із 59 міських зареєструвалося на сесії 48.

Після виконання національного гімну слово взяв голова обласної ради Олександр Сич.

"Після того, як на сайті Президента з'явилася інформація про те, що указ Віктора Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання Героя України остаточно скасовано, кожен свідомий українець стривожився, - говорить голова облради. - Не шануючи нашого героїчного минулого ми не зможемо утримати повноцінної держави... Абсурд полягає в тому, що чи Бандера, чи Шухевич, які боролися за нашу державу не визнаються героями...Ми змушені були зініціювати цю спільну сесію на цьому символічному місці".

Далі голова обласної ради, згідно регламенту, після зачитання зареєстрованих на сесії депутатів усіх рад, ознайомив присутніх із текстом звернення до Президента Віктора Януковича.

"Ми вважаємо, що рішення про скасування звання Героя України Степана Бандери прийнято на догоду російському режиму Путіна-Мєдвєдєва... Ми вимагаємо Президента озвучити свою позицію стосовно цього питання", - йдеться у зверненні.

Після цього, власне, розпочалося обговорення звернення. Слово взяв міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.

"У нас достатньо сил, щоб відстояти наших героїв... Громада міста, міська рада підтримує дане звернення і рішуче каже своє ні українофобам", - сказав Віктор Анушкевичус.

Голова фракції "Батьківщина" в облраді Юрій Романюк, виступаючи перед народними обранцями відмітив, що тим депутатам, за яких щиро голосували прикарпатці, а вони на цю доленосну сесію проігнорували, соромно буде дивитися в очі краянам.

Також Юрій Романюк наголосив, що час розмов із владою минув.

"Наразі настав час більш радикально відстоювати наші права та свободи... Ми допоможемо їм бігти швидше для каяття перед народом", - зазначив він.

Наприкінці депутати одноголосно ухвалили звернення до Президента, та іще раз проспівавши державний гімн, закрили сесію.


Леся, 14.01.2011 17:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини