Юрій Романюк: Україна – скрізь призму «Мурки»


Політичне рондо в одній дії.

Для оркестра без диригента!

Соль-мінор.  Лагрімозо!

Фунебре! (Скорботно!)

 

          Гірко, коли вчергове стаєш свідком матеріалізації своїх власних песимістичних політичних прогнозів і передбачень стосовно існуючого антиукраїнського режиму Януковича, здійснення яких відверто не бажаєш.

          Адже, під час свого трихвилинного виступу під час першої установчої сесії Івано-Франківської обласної ради шостого демократичного скликання, на прикінці листопада 2010 року, я публічно припустився віртуального припущення, про моє небажання приходу до влади людей з тієї політичної сили, для яких блатна «Мурка» – світоглядне життєво кредо, а пісня «Владімірскій централ» – адекватна заміна гімну «Ще не вмерла Україна» і добра половина власної нікчемної біографії!

          Але все по порядку! В своєму інтерв’ю одному німецькому виданню відомий прикарпатський земляк Юрій Андрухович, з усією притаманною йому категоричністю безапеляційно заявив, що «Янукович це пародія на Володимира Путіна», в питанні формування своєї системи керування і правління в країні, яку похабно намагається копіювати Янукович за сумнозвісним російсько-путінським досвідом.

          І хоч усі чудово знають відомий класичний вираз, беззаперечну історичну мудрість і аксіому, що з пісні слів не викинеш, наша влада щоденною титанічною «реФФорматорською» працею команди «проФФесіоналів» доводить зворотне! Підтвердженням тому є новорічне вітання президента України Віктора Януковича українському народові, після виступу якого з фонограми Державного Гімну України зникли цілих два рядки тексту, а саме:

              «…Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці.

                     Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці».

           Назвати це демонстративне антиукраїнське блюзнірство і наругу над  національними символами держави простою технічною помилкою справжньої команди «проФФесіоналів», які монтували сюжет з новорічним вітанням президента язик не повернеться, бо знаючи іхню владу, Ганю з Банкової, їх ментальність, «бойову» біографію усю неодноразово витатуіровану по всьому тілі, під час численних і тривалих «ходок» і «посадок», їх справжню і щиру «духовність» (прости Господи!) розумієш, що це всерівно, що плюнути собі в обличчя, втертися і визнати це Божою росою!

           Адже, рівню академічної музичної віртуозності у гранні на білому роялі, наприклад у першого заступника Генерального прокурора України Рената Кузьміна, відомого бандитського шансону «Мурки», позаздрили би багато юних і обдарованих музикантів країни. А він між іншим бідолашний, знаходить ще й  час, у перервах між духовно-культурною творчістю, безперервно, по одинадцять годин допитувати «ЇЇ», саджати за грати опозиціонерів з «ЇЇ» уряду, які безсовісно і так недоречно заваджають йому приємно насолоджуватися, вічно живими музичними шедеврами класичного світового бандитизму і уркагану. Відбувалося це миле для всього народу дійство, яке наївно щиро сподівалося на ілюзорне «покращення життя вже сьогодні!», і що Він їх «почує кожного!», під час відомого музичного проекту іншого маестро, народного депутата України від ПР, Народного артиста України   Яна Табачника, під час його «Честь імею прігласіть!»   А Він не вважав за доцільне привітати греко-католиків з Різдвом!

           Зате, очі гламурних тусовочних «регіоналів», яким Янукович з Табачником «покращили життя вже сьогодні», щиро тішило величезне яскраве панно на задній стіні зали, з приємним окові справжнього блатного народного депутата «єнакієвомислієм»:  «УКРАЇНУ   МАЮТЬ  ТАЛАНТИ!» 

           З усього стало цілком очевидним одне: «ВОНИ», як народні «таланти», насправді «МАЮТЬ» (в усій багатозначній глибинній «красоті» змісту цього блатного терміну) УКРАЇНУ і весь сорока шести мільйонний НАРІД

           І насправді, сто одинадцять разів правий Юрко Андрухович, що Янукович це пародія на Путіна! Бо Путін не дозволив бандитському і блатному світові Росії правити своєю країною, як і торжествувати демократії! Путін зробив усю ставку на ФСБешників у боротьбі з бандитизмом і олігархією, загнав їх усіх у стойло! Янукович, навпаки дозволив бандитам,  їх гламурним та набріаліненим приспішникам і «промокашкам» керувати всією країною, правоохоронними органами, судами, СБУ, прокуратурами, міліцією і навіть Національним банком України! Бандитам в країні Януковича дозволено усе! Цинічно і по садистськи  остервініло розквашувати писки народним депутатам від опозиції прямо у сесійній залі вищого законодавчого органу України, перетворюючи дебати інтелектуалів у відверту бойню з гірничих кар’єрів Донбасу, початку буремних дев’яностих! Проти сили аргументів Янукович виставив аргументи сили! Це теперішнє право бандитів на володіння країною і освячене особисто Януковичем, законодавчо закріплене, наприклад кривавими калюжами 72-ох річного депутата-опозиціонера від «БЮТ-Батьківщина» та багатьох інших демократів-романтиків, на килимі Верховної Ради України! Після всього цього визнавати Януковича «Українським Президентом» або «Українським Черчілем», щонайменше видається блюзнірством.

 

          Епілог.

          Сьогодні вся країна почула «Мурку»!

          Вже завтра влада може почути і побачити на Майдані бойовий танець гуцулів «Аркан»!

           Прошу у Бога одного, аби народ не почув «Реквієм» Моцарта!…

           По Україні!

 

Депутат Івано-Франківської обласної ради, голова фракції «БЮТ» в обласній раді

 Юрій Романюк

Леся, 12.01.2011 11:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини