Влада ховає документи на «хатинку» і землю Януковича

Команда чинного президента продовжує приховувати всі документи, які могли би підтвердити чи спростувати право володіння Віктора Януковича колишньою державною  резиденцією "Межигір’я".

Фактичне засекречування  справи «Межигір’я» здійснене руками суддів. Так, Київський апеляційний адмінсуд не задовольнив позов Кабінету міністрів, який домагався документів на оренду землі в резиденції "Межигір’я".

Папери, які вимагав уряд ще Юлії Тимошенко, могли підтвердити чи взяти під сумнів законність угоди про оренду земельної ділянки.

Проблема «Межигір’я» є лакмусовим папірцем і символом «Нової країни», що будується. Адже йдеться про Главу держави, який, як стверджують численні журналістські розслідування, у незаконний спосіб набув 140 гектарів елітної землі поблизу Києва та звів на цій землі супердорогий маєток.

Варто нагадати хронологію розгортання межи гірської проблеми.

Отже,  ділянка 136 га (еквівалентна за розмірами з державою Ватикан і князівством Монако) колись була частиною державного комплексу відпочинку "Пуща-Водиця", але в 2007 році уряд Віктора Януковича провів відчуження майна, яке там було. Пройшовши ланцюжок посередників, усі активи на території резиденції були куплені комерційною компанією "Танталіт". (Журналістами доведено, що «Танталіт» прямо пов'язаний із бізнесом сина Януковича. )

Кабмін Юлії Тимошенко назвав незаконним відчуження резиденції й спробував повернути її державі. У 2009 році уряд вів судову суперечку з держадміністрацією Вишгородського району, на території якого розташоване "Межигір’я".

Центральна влада вимагала від місцевої влади надати документи на оренду землі.
У Вишгороді паперів не виявилося. Їх забрав звідти нардеп "регіонал" Микола Джиг і нібито одразу передав документи по "Межигір’ю" в Генпрокуратуру.

Кабмін Тимошенко звернувся до суду, щоб Генпрокуратура віддала потрібні папки.
4 листопада 2009 року Київський окружний адміністративний суд постановив витребувати у ГПУ документи щодо оренди землі в "Межигір’ї". Але вже 9 листопада 2009 року рішення було переглянуте за клопотанням третьої сторони - компанії "Танталіт". Судді відмовили в задоволенні позову щодо витребування з ГПУ документів щодо «Межигір’я».

Той факт, що, маючи повну вертикаль влади й повністю підконтрольні силові й судові органи, влада продовжує ховати документи щодо «Межигір’я» свідчить про одне: відчудження 140 гектарів державних земель на користь родини Януковича відбулося незаконно.

Леся, 11.01.2011 12:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини