Українці платитимуть за "комуналку" майже на 2 тисячі більше

У Новому році з новою владою середні витрати української родини на комунальні послуги зростуть на 1700 гривень. При цьому, зарплати й пенсії підвищуватись не будуть. 

Про це свідчать підрахунки Національного форуму профспілок України, повідомляє ВВС.

Ці розрахунки були зроблені на основі офіційної інформації про плани уряду щодо підвищення тарифів на тепло на 35% з 1 січня, на 50% на газ із 1 квітня, на електроенергію – на 100% із квітня та на 39% з 1 серпня.

Глава Національного форуму профспілок Мирослав Якібчук заявив, що підвищення соціальних виплат у бюджеті поточного року фактично заморожене, а перспектив зростання зарплат та кількості робочих місць в Україні у профспілках також не бачать.

"Відтак українці витрачатимуться тільки на комуналку швидшими темпами, аніж зростатимуть їхні доходи", - додав він.

Як зазначив Якібчук, бідним верствам населення не варто розраховувати на механізм комунальних субсидій, адже, за даними профспілок, дозвіл на житлові субсидії отримує лише третина від тих, хто за ними звертається.

Часто для отримання субсидії людям доводиться принижуватися, інколи за субсидію чиновники вимагають хабарі. До комунальних тарифів додається зростання вартості електроенергії. Міністерство палива й енергетики  вже склало прогноз середньозваженої оптової ринкової ціни (ОРЦ) на електроенергію, відповідно до якого в 2011 році вона зросте на 15%, у порівнянні з 2010 роком, - до 55,07 коп. за кВт/г. У цей розрахунок уже закладені підвищені тарифи для населення.
Леся, 11.01.2011 14:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини