Шлемко: Цей рік був один із найактивніших в політичному плані за останнє десятиліття

2010 рік став одним із найактивніших років в політичному плані за останнє десятиріччя.

Про це в інтерв'ю "Малакаві" розповів народний депутат України Дмитро Шлемко.

"Двоє виборчих перегонів - президентські та до місцевих рад, що сколихнули суспільство та змусили людей по іншому поглянути на наших парламентарів; початок так званих реформ, в основі яких - погіршення життя різних верств населення, політичні репресії, про які теперішнє покоління могло лише читати в художніх творах; формування влади за принципом клановості та служіння "авторитету"... Важко пригадати щось подібне в історії незалежної України, - зазначає Дмитро Шлемко. - Однак рік практично прожито... Це життя і сприймати його потрібно таким, яким воно є. Тому в старому році треба залишити всі проблеми та негаразди...".

Чи є привід для оптимізму на новий 2011 рік для більшості простих громадян?

"Один із мудрих економістів сказав просту, але так зрозумілу всім сентенцію, що перш, ніж займатися наукою, освітою, релігією людина повинна мати їжу, одяг та дах над головою. На жаль, для більшості людей, а це, в першу чергу пенсіонерів, працівників шкіл, лікарень, бюджетної сфери рік прийдешній не несе нічого втішного. Такий висновок випливає із прийнятого нинішньою владою бюджету-2011... Прожитковий мінімум зменшиться, мінімальна заробітна плата виросте на 60 гривень, а мінімальна пенсія на 60. Тобто, ріст соціальних стандартів закладено в бюджеті на рівні 6.6%... Вперше в історії влада вже наперед законодавчо забезпечила погіршення реальних умов життя".

Що побажаєте прикарпатцям в новому році?

"Перш за - це оптимізму, віри, надії, що все погане минеться, а краще лише попереду. Любов до своїх рідних, близьких, України сьогодні є в абсолютної більшості людей, а це - найважливіший чинник, бо любов завжди перемагає зло. Нехай дух святкового настрою, закладений Різдвом Христовим, панує в кожній сім'ї цілий рік... В кожного зокрема і української держави в цілому, все добре іще попереду".
Леся, 05.01.2011 12:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини