Президія обласної ради звернулася до ВР та Кабміну з проханням врахувати проблемні питання Івано-Франківської області в бюжеті на 2011 рік

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич підписав звернення президії обласної ради, перше засідання якої відбулося 20 грудня 2010 року, до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо проекту Державного бюджету України на 2011 рік. У зверненні, зокрема, йдеться:

“Президія Івано-Франківської обласної ради стурбована тим, що органи місцевого самоврядування не в змозі у повному обсязі забезпечувати виконання делегованих та власних повноважень у зв’язку із значною обмеженістю фінансових ресурсів відповідно до проекту Державного бюджету України на 2011 рік.

Потребує врегулювання питання забезпеченості окремих місцевих бюджетів, де розрахунок обсягів трансфертів на єдиних методологічних засадах не в повній мірі враховує специфіку окремих районів та міст. Зокрема, власні надходження та дотація вирівнювання не дають змоги забезпечити належний рівень фінансування навіть захищених статей видатків.

Так, обсяги обов’язкових до виплати заробітної плати та витрат на енергоносії складають 96 відсотків у доведеній видатковій частині, що вимагає належного врегулювання.

Доведені Міністерством фінансів України розрахункові показники видатків на 2011 рік, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів по окремих галузях, менші, ніж їх очікуване виконання у 2010 році, зокрема:

- охорона здоров’я – на 124,9 млн. грн.;

- соціальний захист та соціальне забезпечення – на 86 млн. грн.;

- культура і мистецтво – на 26,6 млн. грн.;

- фізична культура і спорт – на 2,2 млн. грн.

Крім того, не передбачено в державному бюджеті кошти на фінансування:

- відновлювальних робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося на території області 23-27 липня 2008 року, в сумі 535,4 млн.грн.;

- спільних заходів, передбачених Угодою щодо регіонального розвитку Івано-Франківської області, в сумі 113,2 млн.грн.;

- першочергових невідкладних заходів з відселення мешканців м.Калуша, які знаходяться в зоні високого ступеня ризику просідання земних поверхонь над шахтними виробітками, завершення робіт по Домбровському кар’єру та інших в сумі 165,8 млн.грн.;

- Державної цільової програми комплексного протипаводкового захисту в басейнах річок Дністра, Пруту та Сірету;

- Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки в сумі 7,0 млн.грн.;

- Загальнодержавної програми “Питна вода” на 2006-2020 роки.

-Станом на 20.12.2010 року АТ “РОДОВІД БАНК” не повернуто кошти обласного бюджету, розміщені на депозиті, в сумі 43,8 млн.грн.

Просимо при затвердженні Державного бюджету України на 2011 рік врахувати вищенаведені проблемні питання Івано-Франківської області”.

Прес-служба Івано-Франківської обласної ради

Леся, 22.12.2010 14:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини