Резолюція учасників акції-протесту проти політичних репресій, переслідування Лідера Української опозиції Юлії Тимошенко

Резолюція

учасників акції-протесту проти політичних репресій,

переслідування Лідера Української опозиції

Юлії Тимошенко

та сваволі членів правлячої більшості у Верховній Раді України

 

Останнє відверто звірячо-криваве побоїще депутатів опозиціонерів від політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» у сесійній залі Верховної Ради України депутатами-бойовиками від Партії регіонів та їх сателітів, ознаменувало собою символічне законодавче завершення та згортання демократичних засад в Україні.

 Ненаситна орда провладної більшості у Верховній Раді під керівництвом свого Президента Януковича системно насаджує в державі свій тоталітарно-авторитарний режим, метою якого є остаточне монопольне заволодіння усією владою, національними багатствами, цілими галузями економіки, державними актами та власністю, а тепер ще й нав’язування усього суспільству антиукраїнської по духу та ментальності культури, освіти, духовності, релігію, історію та аморальні цінності у повсякденному житті.

 Режим Януковича, із застосуванням усього особистого підвладного йому державного репресивно-силового апарату, намагається остаточно знищити залишки демократичної опозиції на чолі з її загально-визнаним Лідером, головою політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Юлією Тимошенко! Політичні репресії Януковича вже відчули на собі екс-міністри уряду Тимошенко: Григорій Філіпчук, Богдан Данилишин, Олександр Турчинов, Юрій Луценко, високопосадовці Тетяна Слюз, Макаренко, Діденко…

Висловлюємо своє переконання і звертаємося до всіх демократичних партій, що єдиною силою, яка може протистояти свавіллю та беззаконню чинної влади є об’єднання всіх демократичних сил, консолідація здорових сил суспільства, які без пафосу та популізму готові боротися з діючим режимом Януковича.

 

Вимагаємо від Президента України Віктора Януковича та Генерального прокурора України Пшонки:

  1. Припинити згортання в країні загально-визнаних демократичних цінностей та основ демократії: свободи мирних зібрань, дотримання прав людини, свободи слова.
  2. Припинити репресії до будь-яких політичних сил, які мають інше бачення політичного розвитку та майбутнього країни.
  3. Припинити боротьбу із політичними опонентами та опозиціонерами методами фальшивого кримінального переслідування, тиску, шантажу, залякування, застосування грубої фізичної сили і терору проти них. Руки геть від Тимошенко!
  4. Припинити ігнорування думки опозиції та боротьби з нею, визнати у правовому полі необхідність та законодавчо забезпечити діяльність опозиції, припинити боротьбу з її лідерами.
  5. Негайно притягнути до кримінальної відповідальності винних у організації та здійснення побиття народних депутатів України в сесійній залі Верховної Ради України 16 грудня 2010 року.

 Прийнято на акції-протесту 20.12.2010 року,

м. Івано-Франківськ

Леся, 20.12.2010 15:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини