Поїзд Донецьк-Дніпропетровськ-Ворохта здійснив перший рейс

10 грудня 2010 року зі станції Донецьк урочисто відправлено у перший рейс поїзд за новим маршрутом ДонецькДніпропетровськКиївВорохтаДніпропетровськДонецьк.

11 грудня потяг прибув до станції Ворохта.

Як розповіли "Малакаві" в прес-службі "Укрзалізниці", цим спеціальним рейсом розпочинається всеукраїнська акція «Залізниця єднає Україну», яка проводиться в рамках підготовки до святкування 150-річчя українських залізниць, що відзначатиметься 4 листопада 2011 року.

"Ми маємо намір вже найближчим часом відновлювати популярні туристичні маршрути, щоб пасажиру було зручно та цікаво подорожувати залізничним транспортом. Для прикладу, раніше, щоб з Донбасу дістатися Карпат необхідно було зробити більше трьох пересадок, нині на гірськолижні курорти можна доїхати максимально швидко та комфортно, – зазначив гендиректор "Укрзалізниці" Михайло Костюк. Залізниці завжди були та залишаються носієм життєвої енергії в нашій державі".

Особливістю поїзда є те, що пасажири зможуть доїхати до Ворохти без пересадок менш ніж за 25 годин. Квитки на поїзд користуються великим попитом. 

"Ми навіть не очікували, що поїзд, який поїде вперше, буде заселений на 90%. І автомобілевоз, що включений у склад поїзда, заповнений також. Усі місця на даний поїзд до 5 січня вже розкуплені, що говорить про те, що рейс вдалий та потрібний пасажирам", – поінформував генеральний директор Укрзалізниці.

Також під час першого рейса поїзда Укрзалізницею та Івано-Франківською облдержадміністрацією організована екскурсія для шахтарів та металургів де останні відвідають мальовничі місця Прикарпаття, ознайомляться із визначними пам’ятками культури та архітектури, традиціями, колоритом, звичаями карпатського регіону.



Леся, 13.12.2010 13:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини