Обмеження продажу алкоголю по часу є незаконним - Максимів

Власники магазинів, які "постраждали" від заборони продажу алкоголю в нічний час вважають дане рішення міської ради незаконним і обіцяють акції протесту.

Так за словами підприємця Миколи Максиміва, міська рада перевищила свої повноваження, приймаючи таке рішення.

"Це суперечить чинному законодавству, - каже підприємець. - В даному випадку міська рада взяла на себе функції Парламенту... Якщо ми маємо усі необхідні документи в яких не вказано графік роботи, то чому ми маємо не продавати уночі? Я не бачу жодної статті адміністративного кодексу, яку я порушую...".

Микола Максимів переконаний, що у розпитті алкогольних напоїв у громадських місцях винні не магазини, які продають алкоголь уночі, а міліція, яка не контролює це питання.

"Так є у цілому світі, коли органи правопорядку слідкують за дотриманням закону про заборону розпиття спиртних напоїв в громадських місцях", - говорить Микола Максимів. 

Підприємець зауважив, що деякі магазини і під час дії заборони торгували алкоголем в нічний час.

"Подивіться на магазин "МЕТРО", який має ліцензії, як на роздрібну, так і на оптову торгівлю... Тому кожен, хто має карточку клієнта, може зайти туди й купити пляшку пива в нічний час... То навіщо такі рішення приймати, які не для всіх?," - каже Микола Максимів.

За його словами, якщо рішення про заборону продажу знову вступить в силу, то багатьом доведеться звільняти працівників, адже завдяки продажу алкоголю уночі підприємці покривають свої видатки на зарплати та комунпослуги.

Микола Максимів каже, що підприємці міста не заспокояться і боротимуться до кінця.

"На даний час уже зібрано 30 тисяч підписів... Ми однозначно будемо діяти, щоб захистити свій бізнес", - резюмував Микола Максимів.
Леся, 07.12.2010 18:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини