Міськрада відхилила протест прокурора

Протест прокурора міста Володимира Янка на рішення міської ради минулого скликання, щодо продажу алкогольних напоїв в нічний час в закладах роздрібної торгівлі відхилено.

Таке рішення прийняли на сьогоднішній сесії депутати міської ради нового скликання.

Правда, вирішено було направити рішення в юридичний відділ та до відповідної комісії на доопрацювання.

"Це рішення безумовно є хорошим, - каже Володимир Янко. - Але я повинен був його опротестувати, адже рішення це, як того вимагає закон, не узгоджене із самими суб'єктами підприємництва, з кожним власником... Потрібно дотримуватися процедури, щоб не порушувати нічиї права".

Секретар міської ради Руслан Марцінків звинуватив прокурора в лобіюванні інтересів власників магазинів, а міський голова Віктор Анушкевичус узагалі запропонував позбавити ліцензій на продаж алкоголю усіх підприємців, щоб не "бігати за кимось".

Депутати висловлювали думку, що потрібно приймати програму по запобіганню алкоголізму та оздоровлення мешканців міста в цілому, а не забороняти купувати та пити, як це було у 1985 році.

Додамо, що уже від завтра у силу знову вступить заборона про продаж.

Підприємці збирають підписи та погрожують мітингами, а прокурор - судом.

ДОВІДКА: на сьогодні в місті діє близько 635 закладів роздрібної торгівлі, в яких можна купити алкоголь, серед них у 58 - у нічний час.


Леся, 07.12.2010 15:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини