Ноу-хау у Франківських дитсадках: замість ігор діти дивляться мультфільми

Останнім часом суттєво збільшилося число скарг батьків, діти яких відвідують дошкільні навчальні заклади обласного центру на те, що вихователі не приділяють дітям багато уваги.

Особливо почастішали випадки, коли вихователі малювання, читання, ігри замінюють переглядом мультфільмів.

"Моя дитина відвідує дитячий садок "Кобзарик" 29. На сьогоднішній день тема про закупівлю батьками у дитячих садках стала досить актуальною. Так сталось, що в нашій групі більша половина батьків була проти, але щоб не втратити добрі відносини із вихователями всі мовчали. Про що дуже шкодую особисто, - розповідає одна із матерів, - Я питаюсь в дитини, що ви сьогодні робили? Вона відповідає: "Трошки помалювали, а потім дивились мультики". А може краще погрались би, як всі діти у цьому віці?". 

Психолог Наталія Мухітдінова переконана, що у віці, коли дитина відвідує дитячий садок, вона якнайбільше повинна проводити в іграх та забавках.

"В цьому віці діти мають грати у рольові ігри, що забезпечить їх соціальну ідентифікацію... У цих іграх діти навчаються жити у суспільстві... Коли ж дитина дивиться телевізор, вона не вчиться, до того ж втрачаючи зір та цікавість до оточуючого світу, - говорить Наталія Мухітдінова.

За словами психолога, такий вік дітей ні в якому разі не можна втрачати, адже це може обернутися в майбутньому великими проблемами. 

Матері теж проти такого проводження часу для своїх дітей.

"Я вважаю, що у дитячому садку діти у вільний час мають навчитись правильно спілкуватись між собою, дружити, вирішувати конфлікти. Хай навіть поб'ються. Вихователі говорять, що вони нудяться, - каже одна із матерів. - Краще почитати дитячі книжки, розіграти якийсь уривок з казки, поспівати, потанцювати (CD-програвач вже є у кожній групі), а помалювати сісти разом з ними? Чому так?  На те професія ця зветься Вихователь".

В управлінні освіти МВК дану ситуацію нам не прокоментували, порадивши передзвонити "з понеділка".
Леся, 03.12.2010 13:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини