В Івано-Франківську з'явиться перинатальний центр

В Івано-Франківську незабаром з'явиться обласний перинатальний центр, якого наразі так потребує медицина Прикарпаття.

Про це в розмові із кореспондентом "Малакави" розповів начальник головного управління охорони здоров'я Любомир Малофій.

"В планах створення обласного перинатального центру,якого так потрбеємо. Є приміщення, яке поки реконструйовується і скоро матиме той центр, який нам дуже необхідний. Друге питання, над яким ми працюємо – це створення в області кардіохірургії, якої, на жаль, в нас немає, - розповідає Любомир Малофій. - Планів багато і, якщо в наступному році  матимемо хороший бюджет, то ми намагатимемось їх усі втілити в життя».

Любомир Малофій зазначив,що у 2010 році для медицини в області зроблено багато. Не в останню чергу завдяки співпраці із владою,як центральною, так і обласною.

"То є добре, коли голова ОДА розуміє наші потреби. Михайло Вишиванюк нам допомагає чим може, бо має розуміння проболем галузі і шляхів їх вирішення, - каже головний медик області. 

Так, за його словами, за дев'ять місяців 2010 року значно покращилася матеріально-тезнічна база закладів охорони здоров'я. 

Медичними закладами області отримано в централізованому порядку обладнання на загальну суму 17500,3 тис.грн., в тому числі на виконання програм «Фінансування невідкладних заходів  запобігання  поширення інфекційних захворювань серед населення» на суму 1667,8 тис.грн. та «Забезпечення  лікувально-профілактичних закладів медичним обладнанням» на суму 15832,5 тис.грн.

це лише значна доля того, що нам вдалося зробити", - зауважив Любомир Малофій.




Леся, 11.11.2010 17:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини