Обласна рада: попередній розклад сил

Остаточні підсумки голосування прикарпатців за кандидатів до обласної ради стануть відомі завтра, проте уже зараз можна підвести підсумки над тим, як же буде виглядати обласна рада в наступні чотири роки.

По мажоритарці до облради пройшли кандидати від партії, яка не особливо користується популярністю у громадян - Народної Партії. Проте, напевне, вони все ж підкупили виборців Івано-Франківщини своїм слоганом, що вони є нормальні, а саме такі повинні сидіти у владі. 11 представників цієї політсили сидітимуть в раді. Додамо, що за списками жоден кандидат від НП до обласної ради не потрапив.

По вісім своїх представників матимуть "Українська партія" та "Наша Україна", по п'ять - "Відродження" та "Партія регіонів", чотири йдуть від "Батьківщини" та "Свободи". Тріо депутатів матимуть "Фронт Змін" та "Собор". Також в раді будуть представлені "УНП" та "За Україну!" - два та один депутат відповідно.

За списками, зважаючи на стан справ на вечір четверга, до обласної ради проходять такі поілтичні партії з такими результатами - "Свобода" - 14,3 %, "Батьківщина" - 13,3%, "Фронт змін" - 11,8%, "Партія регіонів" - 7,18%, "Наша Україна" - 7,1%,  УНП - 3,8%, "Українська партія" - 3,44% та "Народний рух" - 3,09 %.

Отож, якщо намалювати картину представництва партій у раді станом на 4 листопада, то вона матиме такий вигляд:

«Свобода» - 17, «Батьківщина» - 16, «Наша Україна» - 14, «Фронт змін» - 14, «Партія регіонів» - 11, «Народна партія» - 11, «Українська партія» - 11, «Відродження» - 5, УНП - 5, «УРП-Собор» - 3, НРУ - 3, «За Україну!» - 1.

Але за ніч можливі зміни, такщо, очікуємо офіційних результатів.



Леся, 04.11.2010 18:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини