За логікою регіоналів КС може спробувати і незалежність України скасувати - Шлемко

Сьогоднішня відміна Конституційним Судом політреформи 2004 року не має відношення до правового поля. Потрібно оголошувати дострокові вибори.

Так прокоментував рішення КС народний депутат України, голова Івано-Франківської обласної організації політичної партії «Батьківщина» Дмитро Шлемко.

"Для початку, я хотів би нагадати всім, хто, можливо, призабув, особливо політикам, які зараз підняли шум, розраховуючи на людську забудькуватість, що 8 грудня 2004 року лише одна політична сила виступила проти поспішності внесення змін до Конституції України та не взяла участі у голосуванні на пленарному засіданні ВР за, так звану, політичну реформу - це "Блок Юлії Тимошенко", - говорить Дмитро Шлемко. - Адже вже тоді було зрозуміло, що розбалансування гілок влади, поспішний перехід до парламентсько-президентської форми правління на користь країні не підуть. Велика жага стати Президентом України, навіть "здаючись Януковичу" взяли верх над тверезим глуздом у Віктора Ющенка".

На думку Дмитра Шлемка, виправити ситуацію Ющенко міг легко, маючи на це рік часу та велику довіру та підтримку суспільства.

"Необхідно було внести на розгляд суспільства нову редакцію Конституції України, яка би була збалансованою та демократичною, з точки зору управління країною. Юлія Тимошенко не раз говорила про це і тодішньому Президенту й суспільству, але - не послухали і догралися, - констатує народний депутат. - Те, що відбувається тепер, не має жодного відношення до правового чи конституційного поля. Прикро було дивитися, як люди у мантіях, конституційні судді, як слухняні придворні освячували на всю країну в неконституційний спосіб волю однієї людини. Не думаю, що він сам усвідомив, що саме відбулося в державі, адже із першого жовтня країна почала жити за новим конституційним ладом - президентсько-парламентською республікою".

Дмитро Шлемко переконаний, що відтепер в Україні буде нова вертикаль відносин влади і народу.

"На парламентських, президентських виборах український народ голосував за ті повноваження ВР та Президента, якими вони були наділені згідно діючої Конституції. Таким чином, повернувшись до старої конституції, необхідно оголосити нові дострокові вибори усіх гілок влади", - каже Дмитро Шлемко.

За його словами, небезпека такого рішення КС полягає в тому, що головною причиною відміни нині діючої редакції Конституції є порушення процедур при ухваленні змін на сесії Парламенту. А це, на думку Дмитра Шлемка значить, що завтра україноненависники, які прийшли до влади і люблять свою країну, як мачуху, внесуть до свого ручного КС подання 252 депутатів, щодо відміни Акту про незалежність України.

"Ранком проснемося, а нам оголосять вердикт Конституційного Суду, що ми знову у братській державі з "москалями". Тому, так легко змиритися з тим, як з нами поступають, ми не маємо права", - зазначив Дмитро Шлемко.

Продовження інтерв'ю із народним депутатом України, членом фракції "БЮТ-Батьківщина" читайте на нашому сайті згодом.

Administrator, 01.10.2010 19:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини