"Говерла" розпочинає із перемоги

Просто фантастичну перемогу у своєму прем'єрному матчі сезону в баскетбольній Суперлізі здобула Івано-Франківська "Говерла".

В матчі-відкритті сезону в Івано-Франківську лише на останніх хвилинах франківські баскетболісти поклали на лопатки свого злійшого ворога та найближчого сусіда - львівську "Політехніку-Галичину".

Розпочали господарі доволі впевнено і наприкінці першої чверті завдяки своїм новачкам - 36-річному Полторацькому та Зімерману зі Свонсоном пішли у відрив на 9 пунктів.

У другому періоді говерляни не збавляючи оборотів вже до середини чверті відірвалися від суперника уже на 13 балів.

Велика перерва явно пішла на користь гостям, які за доволі короткий проміжок третьої половини поєдинку здійснили швидкий ривок 11-0. Проте Євген Мурзін вчасно взяв тайм-аут, після якого "ведмеді" відновили свою перевагу і гра увійшла у звичне русло.

Проте четверту чверть на довго запам'ятають не тільки баскетболісти "Говерли", а й уболівальники, які уже двно не бачили такого "валідольного" баскетболу. Політехніки не тільки зуміли наздогнати господарів у рахунку, але й на декілька секунд навіть вийшли уперед. Фінальна сирена, рахунок 81-81 і овертайм.

У додатковій п'ятихвилинці не спрацювала ставка наставника львів'ян на Скота Морісона, який був не готовий узяти на себе ношу лідера команди у ці хвилин і раз за разом мазав зі штрафних.

Обмін моментами і на останній секунді овертайму за рівного рахунку Ігор Кривич відважується на прохід, який завершується влуним кидком і першою перемогою ведмедів у сезоні - 92-90.

Після матчу Євген Мурзін подякував своїм баскетболістам за самовіддачу.

"У команди є потенціал, я його бачу, але четверту чверть ми програли в 12 очок, ми не маємо права так грати. Над цим будемо працювати. У мене немає лідера команди, я не ставлю на одного гравця. Є команда. І сьогодні у нас було 20 результативних передач, а у суперника 12. Індивідуально кожен гравець сильний і зібранийі, але ми сьогодні перемогли за рахунок командної гри", - сказав Євген Мурзін.



Леся, 27.09.2010 11:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини