Футболістки калуського "Нафтохіміка" – бронзові призери першості України

   21-27 серпня у Чернігові пройшла першість України з футболу серед дівчат 1993-1995 років народження, в якій взяли участь сім команд. Не прибули на змагання тільки юні футболістки з Донецька, незважаючи на те, що попередньо подали заявку в Комітет жіночого футболу ФФУ на участь в першості України. Як згодом з’ясувалося, донецька команда не приїхала до Чернігова через фінансові проблеми.

А ось Калуш свою дівочу футбольну команду "Нафтохімік", сформовану з вихованок Івано-Франківської ДЮСШ №3, на першість України відправив. І виступила вона в Чернігові досить успішно.

Як повідомив тренер футболісток "Нафтохіміка" Іван Олійник, за регламентом змагань командам спочатку необхідно було зіграти матчі у своїх групах, за результатами яких переможці одразу ж виходили у фінал, а ті, хто посів другі місця, відповідно у зустрічі між собою мали визначити, кому дістануться бронзові медалі.

Згідно з жеребкуванням, команда "Нафтохімік" потрапила в групу А разом з колективами "Спартак-СДЮШОР" (Чернігів) та "Атекс" (Київ), а групу В склали команди "Житлобуд-2" (Харків), "Родина" (Костопіль), "Ковельчанка" (Ковель) і "ДЮСШ №1" (Хмельницький).

"У першому поєдинку групових змагань, – говорить Іван Іванович, – наші дівчата обіграли з рахунком 3:1 столичну команду "Атекс". Киянки також поступилися номінальним господаркам турніру – команді "Спартак-СДЮШОР". Щоправда, чернігівки перемогли "Атекс" з кращою різницею забитих і пропущених м’ячів – 4:1. Тому в поєдинку з ними команді "Нафтохімік" потрібно було здобути перемогу, щоб посісти перше місце в групі. І наші дівчата у цій важливій зустрічі значно більше, ніж їхні суперниці, створили стовідсоткових моментів для того, щоб першими відкрити рахунок у матчі та в підсумку обіграти команду з Чернігова. Однак фортуна у цьому поєдинку явно була не на боці футболісток "Нафтохіміка". Наприкінці другого тайму команді "Спартак-СДЮШОР" вдалося забити гол після виконання штрафного удару з порівняно недалекої відстані до воріт та зберегти переможний для себе рахунок – 1:0 до фінального свистка".

У матчі за третє місце команда "Нафтохімік" впевнено перемогла харківську команду "Житлобуд-2" з рахунком 5:0 та заслужено здобула бронзові медалі першості України з футболу серед дівчат 1993-1995 років народження. А переможцем цих змагань стала чернігівська команда, яка у фіналі обіграла костопільську команду "Родина" з рахунком 2:0.

Приємно відзначити, що кращим бомбардиром дівочої футбольної першості України-2010 стала нападниця "Нафтохіміка" Ангеліна Молошик (4 голи). Її ж було визнано й кращим гравцем цього турніру.

За словами Івана Олійника, у вересні на його підопічних очікують ще одні відповідальні змагання всеукраїнського рівня. З 5 по 26 вересня команда "Нафтохімік – ДЮСШ-3" (18 футболісток 1995 року народження і молодших та два тренери) відпочиватимуть в Українському дитячому центрі "Молода гвардія" за путівками від Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, якими нагороджена за здобуту перемогу в зональних змаганнях "Діти – олімпійська надія України" з футболу серед дівчат.

На базі цього дитячого центру 5-9 вересня пройде фінал Всеукраїнських змагань "Діти – олімпійська надія України" з футболу серед дівчат 1995 року народження і молодших. У ньому братимуть участь вісім найсильніших дівочих футбольних команд нашої країни, які стали переможцями та посіли другі місця у зональних змаганнях, що в червня цього року проводилися в Івано-Франківську, Одесі, Чернігові та Красному Лимані.




Василь Ткачук

Леся, 01.09.2010 18:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини