Проект розвитку сільськогосподарських кооперативів схвалила колегія ОДА. Кошти є, а нема клепки - Вишиванюк

   Проект розвитку сільськогосподарських кооперативів до 2015 року був схвалений сьогодні колегією ОДА.

Як відзначив в.о. начальника головупарвління АГП в області Іван Андріїшин, розвиток сільськогосподарських кооперативів на сьогодні є пріорітетним завданням.

"Зараз ми маємо 27 обслуговуючих кооперативів, але це мало. Є багато проблем. Перш за все - це недосконалість законодавчої бази, щодо визначення статусу неприбутковості цих кооперативів. Також потрібна фінансова підтримка цієї форми господарювання на селі".

Голова ОДА Михайло Вишиванюк відзначив іще один фактор, який створює розвиток кооперативів на селі.

"Нема клепки, а не грошей. Своєю бездіяльністю ми віддаємо своїх селян в кріпацтво іноземцям, які масово скуповують землю, котра пустує. Такої землі у нас сотні тисяч, - говорить губернатор. - Потрібно поставити поверх усього створення нових робочих місць для наших селян. Треба зробити так, щоб люди знову захотіли працювати на селі".

Михайло Вишиванюк дав завдання головам усіх РДА через тиждень доповісти про створення конкретних програм по масовому впровадженню сільськогосподарських кооперативів.

"За тиждень ми й подивимося, як у вас мозок крутиться - чи на закусити й випити, чи на подумати про людей", - зазначив губернатор.
Леся, 31.08.2010 18:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини