На Івано-Франківщині відбувся третій мистецький фестиваль "Потяг до Яремче"

Уже втретє на теренах яремчанщини відбувся фестиваль "Потяг до Яремче".

Цьогоріч організатори вирішили розширити саму програму фестивалю на два дні, адже помістити в один усе те, що запланувалося, було не можливо.

У п'ятницю на сцену фестивалю вийшли молоді гурти, щоб позмагатися за гран-прі фестивалю та можливість взяти участь в основній фестивальній програмі. Серед гуртів з Івано-Франківська, Луцька, Львова, Чернівців та Мукачева перемогу здобули браві львівські хлопаки із гурту "Оратанія".

Завершили п'ятничну музичну прогаму франківські "їжачки" Фліт" та екстраординарні і неперевершені волиняни "ФлайzZza".

А вже у суботу із самого ранку Яремче перетворилося на кольорову - усі бажаючі мали можливість розмалювати фарбами своє тіло на згадку про фестиваль; смачну - конкурс "Смачна гуцульська кухня" не залишив байдужим та голодним нікого; музичну - вуличні музики виконували просто неба улюблені кожному мелодії; літературну - цього року літчастна фестивалю відбувалася у вигляді тандемних виступів, у яких взяли участь такі відомі особистості, як Тарас Прохасько, Оксана Забужко, Іздрик, Олександр Сидоренко та мистецьку - майстер-класи із гончарства, плетіння, вишивки мекку Прикарпаття.

Також, серед несподіванок цьогорічного "Потягу" став проект "Велика школа дискусій", в ході якої Оксана Забужко, Фагот, Тарас Прохасько мали можливість подискутувати на тему "Що важливіше для успішного бізнесу - романтизм чи прагматика?"

Музичну прогарама другого дня фестивалю відкрили переможці конкурсу молодих виконавців гурт "Оратанія". Потім публіку розважали - "Антре", "Кораллі", "ДахаБраха" і хедлайнери фестивалю ТНМК.

Завершився фестиваль літературним слемом молодих поетів.

"Ми намагалися помістити у фестиваль побільше музичного, літературного та художнього, - говорить організатор фестивалю Ірина Вакалюк, - Ми ростемо, ми покращуємо наповнення. На другий рік буде іще ліпше".
Леся, 26.07.2010 14:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини