В Івано-Франківську на 360 молодших лейтенантів стало більше

Ні проливний дощ, ні похмура погода не змогли зіпсувати настрій 360 випускникам кафедри військової підготовки Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, які в неділю склали військову присягу та отримали своє перше офіцерське звання – молодший лейтенант запасу.


"Підготовка офіцерів запасу справа – дуже відповідальна і потрібна нашій державі, – зазначив заступник начальника логістики Командування Сухопутних військ Збройних Сил України з тилового забезпечення – начальник управління генерал-майор Валентин Головнов, – На моє переконання, ми повинні готувати офіцерів, які знаходяться у запасі, і при потребі поповнюють лави Збройних Сил України. Про випускників цієї кафедри можу сказати те, що вони надзвичайно високо підготовлені фахівці, і під час мого перебування на цій кафедрі в якості голови Державної екзаменаційної комісії я зрозумів, що цьому посприяли кілька факторів: прекрасна навчальна база і дуже згуртований та професійний викладацький колектив. Особливо приємно мене вразило ставлення до якості та проблем навчання на кафедрі ректора університету Євстахія Крижанівського".


Крім отримання перших маленьких зірочок на погони, всі курсанти кафедри склали Військову Присягу на вірність народу України. Причому слова священної для кожного оборонця рідної держави присяги вони промовляли, поклавши праву долоню на біблію.


Прикметно, що цьогоріч, разом з юнаками офіцерські звання отримали ще і дев’ять дівчат. За словами викладачів кафедри, присутність дівчини у військовому колективі не тільки дисциплінує, але й стимулює хлопців до кращого навчання. Адже одна справа, коли дівчина краща у навчанні в університеті, і зовсім інше – коли чарівні представниці слабкої статі стають кращими у виключно чоловічих предметах, зокрема у тактиці та володінні зброєю.


Після проходження урочистим маршем та останньої команди «вільно» в прикарпатське небо злетіло 360 військових кашкетів. Така вже багаторічна традиція прощання з навчанням у випускників цієї кафедри.




Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

Леся, 26.07.2010 11:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини