Не всі нардепи хочуть рятувати нафтохімію - Овчар

Нещодавно Верховна Рада України прийняла у першому читанні важливий для калуських нафтохіміків проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо послаблення негативного впливу світової фінансової та економічної кризи на вітчизняну нафтохімічну галузь", поданий на розгляд парламенту народними депутатами України Дмитром Сандлером (фракція ПР), Ігорем Єреськом (фракція БЮТ), Романом Ткачем (фракція НУ-НС) та Олексієм Федуном (фракція ПР) з ініціативи ТОВ "Карпатнафтохім". За це рішення проголосували 264 з 427 народних депутатів України, зареєстрованих у сесійній залі, один утримався (регіонал Володимир Демидко), два були проти (бютівці Андрій Павловський та Андрій Сенченко) і 160 нардепів не голосували.

Серед тих, хто не голосував, а виходить, що й не бажав захистити не лише калуських нафтохіміків, але й всю нафтохімічну галузь України від кризи, були й два нардепи, котрі мають безпосереднє відношення до Івано-Франківської області. Зокрема, не підтримали законопроект бютівець Дмитро Шлемко та нашоукраїнка Лілія Григорович. Не голосували за нього й більшість представників Комітету Верховної Ради України з податкової та митної політики, якому постановою парламенту доручено доопрацювати цей проект закону з урахуванням зауважень та пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи та внести на розгляд ВР у другому читанні.


„Відмова окремих нардепів від Івано-Франківщини та й багатьох інших депутатів Верховної Ради від голосування за те, щоб створити сприятливі умови для послаблення негативного впливу світової фінансової та економічної кризи на вітчизняну нафтохімію, спонукає до думки, що їхня законотворча діяльність не є чесною та справедливою, – зауважив представник народного депутата України Дмитра Сандлера в м. Калуші Михайло Овчар. – Адже законопроект, про який мова, пропонує внесення змін передусім до Закону України "Про ставки акцизного збору і ввізного мита на деякі товари (продукцію)", якими передбачено застосування нульової ставки акцизного збору при ввезенні на територію України легких і важких дистилятів. Їх, як відомо, вітчизняні нафтохімічні підприємства використовують як сировину для процесу піролізу у виробництві етилену.

За словами Михайла Овчара,Ухвалення цього рішення сприятиме налагодженню нормальної діяльності "Карпатнафтохіму", а також призведе до покращення ситуації на вітчизняному ринку продуктів нафтохімії, збільшення їх виробництва та до багатьох інших позитивних чинників.

"Це повинні розуміти народні депутати України, в законотворчій діяльності яких захист інтересів вітчизняного товаровиробника повинен бути одним з пріоритетних. І я переконаний, що так думає більшість українців”, -
зауважив він.



Василь Ткачук
Леся, 26.07.2010 11:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини