Борги за комунальні послуги вибиватимуть колекторські фірми

Із відновленням нормальної роботи банківської системи, колекторські компанії почали шукати собі нову нішу для роботи. Останнім часом такою нішою стали комунальні підприємства, які все охочіше співпрацюють із колекторами.

"У банківській сфері пішла хвиля факторингових викупів, а це значить, що для колекторів роботи стало менше, - говорить голова антиколекторської фірми "Ваша Надія" Федір Олексюк, - Тому вони і переключилися на роботу зі страховими компаніями та комунальними підприємствами. Узагалі, комунальна сфера - це темний ліс, де немає чіткості. Самим комунальникам борги вибивати дуже важко. Простіше співпрацювати із колекторами, які мають великий досвід у цій сфері. Натоµість колекторам теж стало простіше, адже в більшості боржники за комунальні послуги - це прості робочі люди, які не особливо знають закон".

За словами Федіра Олексюка, на стороні боржника за комунальні послуги закон.

"Колектор не має права заходити до вашої оселі без відповідної санкції суду. Спілкування між вами повинно відбуватися лише через переписку. При будь-якому прояві агресії слід звертатися до правоохоронних органів. І взагалі, колекторська робота може підпасти під статті вимагання чи катування. Треба пам'ятати, що термін позовоної давності лише три роки, тому вимагати повернення боргу за більший термін колектори не мають права", - зазначає Федір Олексюк.

Також, він переконаний, що біда комунальних підприємств зовсім не у великій кількості боржників.

"Кошти комунальникам слід шукати не у боржників, бо більшість все ж платить, а у реформуванні усього комунального комплексу", - каже Федір Олексюк.
Леся, 23.07.2010 15:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини