Державна житлово-комунальна інспекція в області виявила 240 порушень у сфері надання комунальних послуг

У першому півріччі 2010 року Державною  житлово – комунальною інспекцією в Івано-Франківській області проведено 14 перевірок з контролю за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства у житлово-комунальній сфері, по яких  видано 10 приписів.

За повідомленням ДЖКІ, всього виявлено понад 240 порушень законів, стандартів, нормативів, норм, порядків і правил в сфері ЖКГ. За результатами виявлених в ході здійснення державного нагляду порушень інспекція направила  4 подання до органів прокуратури та ініційовано перерахунок вартості не наданих або наданих не в повному обсязі житлово-комунальних послуг на суму понад 1,7 млн. грн. Також направлено 16 звернень до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо усунення недоліків та покращення роботи житлово-комунальних підприємств.  

За цей період  працівниками інспекції було розглянуто 117 звернень громадян області,  30 громадян були на особистому прийомі у керівництва інспекції.

Працівники ДЖКІ брали активну участь в заходах з благоустрою та впорядкування населених пунктів області, здійснювалася фотофіксація фактів неналежного утримання житлового фонду, інших об’єктів комунального господарства. По 126 фактах неналежного утримання об’єктів ЖКГ, виявлених у І півріччі 2010 року, направлено відповідні листи до органів місцевого самоврядування та на підприємства, з вимогами вжити відповідних заходів. Більшість недоліків усунено.

Леся, 22.07.2010 12:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини