За перші сто днів новій владі вдалося багато - Вишиванюк

Губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк вважає, що за перші сто днів влада може похвалитися багатьма досягненнями.

"Є багато позитиву. Перш за все - це відсутність конфліктів між Урядом, Парламентом та Президентом, якими прославилася минула влада. Це дає можливість до злагодженої роботи, - каже Михайло Вишиванюк, - З Україною почав працювати увесь світ. Останній приклад - надання кредиту МФВ, без якого країні довелося б тяжко. Попередній Уряд залишив боргів на 100 мільярдів гривень, які погашати треба нам. Ми вчасно зупинили катастрофу падіння економіки й спостерігаємо зараз економічну стабільність".

Михайло Вишиванюк зазначив, що основними випробуваннями для нової ОДА були недавні паводки на Прикарпатті.

"Колись австрійці робили років на 120. Я хочу, щоб і в нас так робили, а не заробляли гроші на чужому горі, - говорить губернатор, - Зараз відкрито уже 67 кримінальних справ за фактами незаконного використання коштів, виділених на боротьбу із повінню 2008 року. Я не зацікавлений в тому, щоб люди сідали в тюрму, але треба застерегти від спокуси розкрадати державні кошти. Кожна платіжка тепер проходитиме жорсткий контроль. Щодо повені цогорічної, то для відшкодування людям збитків складено дефектні акти, які після перевірки підкріплять коштами. Щодо відшкодувань збитків, завданих посівам, то Уряду Азарова доведеться відмінити постанову старого Уряду про заборону таких відшкодувань для того, аби люди отримали щось цьогоріч".

За словами губернатора, підняття ціни на газ є вимушеним, але правильним кроком.

"Нам треба було отримати 15 мільйонів кредиту від МВФ, а підняття ціни на газ було основною умовою, - каже Михайло Вишиванюк, - Держава дотуватиме громадян, але лише тих, хто не в змозі буде платити - це 80% сімей. Решта платити зможуть і без пільг".

Леся, 22.07.2010 10:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини