За допомогою п'явок можна легко здолати хронічні недуги — експерт (на правах реклами)

Завдяки унікальному набору ферментів, п'явка має здатність впливати на три найважливіших фактори виникнення захворювань: порушення мікроциркуляції крові, набряк тканин та запальний процес. Висмоктуючи кров, п'явка знімає набряк, фермент гірудин розблоковує мікрокапіляри та покращує кровопостачання, а інші ферменти знімають запальний процес.

 

За допомогою п'явок можна легко здолати хронічні недуги, які виникають на алергічній основі. Алергічні захворювання спричинені підвищеною чутливістю організму до впливу

різноманітних факторів: пилок рослин, мікрофлора житлових чи службових приміщень, харчових продуктів, шерсті тварин тощо.

 

Сьогодні алергічні захворювання займають 34 мсце у світі серед патологічних станів

людини. Поширеність алергічних захворювань постійно зростає. Особливо вразливі до

різноманітних алергій діти, у яких імунна система ще не сформована.

 

Лікувати алергічні захворювання доволі важко. "Будь-яка алергічна реакція призводить

до формування у крові циркулюючих імунних комплексів. Чим більше таких комплексів

накопичується, тим складнішою стає алергічна реакція", - пояснює Іван Чугайда.

 

Вивести циркулюючі імунні комплекси з організму практично неможливо. Є два способи: підключення до апарату штучної нирки або лікування п'явками. Завдяки унікальному набору ферментів п'явка має здатність розривати ці комплекси. Таким чином, з допомогою гірудотерапії можна повністю вилікувати такі захворювання, як алергічні бронхіти, бронхіальна астма, алергічні риніти, алергічні коньюктивіти, атопічний дерматит, поліноз, кропив'янка. Дитячі бронхіти, для прикладу, виліковуються за один-два прийоми і переходять у стадію ремісії і дитина може забути про хворобу на рік-другий.

 

Алергічна реакція щоразу проявляється більш виражено. В особливо складних випадках

може виникати набряк Квінки або анафілактичний шок. З іншого боку, чим сильнішою

є алергічна реакція, тим вона важче піддається медикаментозному лікуванню. Ускладнює ситуацію ще й той факт, що при лікуванні алергії будь-який препарат одного типу можна вживати не більше, ніж сім днів. Відтак хворим на алергію у період загострення захворювання доводиться щотижня змінювати препарати та збільшувати дози.

 

Лікування алергій з допомогою п'явок може використовуватись як самостійний метод,

який дозволяє повністю уникнути прийому медикаментів.

 

Помічними будуть п'явки й для тих хворих на алергію, які стали залежними від гормональних препаратів. Адже після тривалого прийому медикаментів хворому часто доводиться переходити на лікування з допомогою гормонів. Але гормональні препарати викликають залежність і в дорослих, і в дітей. Може скластися ситуація, коли хворий вже не може відмовитися від гормонів, а переходити на слабший препарат - неефективно.

 

ікування п'явками може перервати медикаментозне лікування, в тому числі гормональними препаратами, на будь-якій стадії", - наголошує Іван Чугайда. Якщо людина вже тривалий час приймає ліки від алергії, п'явки просто стануть немедикаментозним замінником цих препаратів. До того ж, при переході на п'явки не виникає синдрому скасування. Коли хворий вирішує ставити п'явки, лікування гормонами можна припинити відразу ж.

 

Ефект при застосуванні п'явок для лікування алергічних захворювань наступає через одну добу. Стільки часу потрібно, щоб гірудин почав руйнувати імунні циркулюючі комплекси, які накопичуються у печінці та селезнці. Коли кільксть цих комплексів зменшиться, одразу послабне алергічна реакція.

 

 

Леся, 13.07.2010 20:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини