Гірудотерапія

Гірудотерапія (лікування п'явками) -- метод офіційної медицини, який набуває все більшої популярності. Його цінують за ефективний комплексний вплив на різномантні органи.

Відчути цілющі властивості п'явки тепер можна і в спеціалізованому лікувальному закладі Гірудин, що розташований за адресою вул. Сабата, 14. Детальніше про лікування у ньому розповідає провідний спеціаліст закладу Іван Чугайда.

- У чому полягає унікальність центру Гірудин?

Гірудин - це єдиний на Прикарпатті заклад гірудотерапії, діяльність якого регламентована
відповдними ліцензіями й сертифікатами. Ми постійно вдосконалюємо методику лікування, співпрацюючи в цьому напрямку з науковими установами: кафедрою кардіології при Медичному університеті, кафедрою неврології. Лікарі нашого центру - дипломовані спеціалісти, які мають відповідну освіту й документально підтверджені дозволи на проведення гірудотерапії.

Гірудотерапія - метод давній, проте протягом якогось часу невиправдано забутий. Чим зумовлене зацікавлення ним сьогодні?

Сучасна фармацевтична індустрія пропонує тисячі нових медичних препаратів. Однак їхня дія часто зводиться лише до заліковування чи знімання симптомів захворювання.
Гірудотерапія впливає на корінь захворювання. Вона може ефективно використовуватися, як самостійно, так і в комплексі з медикаментозним лікуванням, оскільки покращує кровопостачання хворого органа і сприяє засвоюванню ліків.

- При яких захворюваннях варто відвідувати сеанси гірудотерапії?

Показами до гірудотерапії можуть бути: запальні хронічні захворювання: хронічні бронхіти, астми; гіпертонічна хвороба; тромбофлебіти; запальні захворювання жіночих органів: аднексити, спайки маткових труб; хронічні алергодерматози; офтальмологія; жіноче безпліддя й чоловіча імпотенція.

В основі цих захворювань – три фактори: порушення мікроциркуляції, набряк і запальний процес.

- Як саме лікує п'явка?

Попри усталену думку, що основною функцією п'явки є пускання крові, слід зауважити, що дія ця потрійна. Висмоктуючи кров, п'явка зменшує набряк і впускає у неї протизапальні ферменти, які лікують запальний процес. Завдяки ферменту гірудин розблоковує капіляри й відновлює кровопостачання органів.

- Яка підготовка потрібна пацієнту, щоб розпочати лікування п'явкою?

Пацінєти, які хочуть пройти курс лікування у Гірудин, повинні мати результати загального обстеження, інформацію про основний діагноз і суміжні захворювання. Це допоможе індивідуально підібрати оптимальний варіант лікування, а при потребі запросити для обстеження інших фахівців, наприклад, офтальмолога чи гінеколога.

- Які вікові обмеження при гірудотерапії?

У лікувальному центрі Гірудин пацієнти різного віку: від шести років до глибокої старості. Взагалі, щораз більше людей бажає вилікувати різноманітні захворювання за
допомогою п'явок.

- Скільки часу триває сеанс гірудотерапії?

Процедура прикладання п'явки триває 1-1,5 години. За цей час п'явка впускає свої ферменти у кров людини. Повторюють сеанс не швидше, аніж за три дні. Кількість процедур - від трьох до восьми, залежно від захворювання.

- Який косметологчний ефект має гірудотерапія?

П'явка наділена властивістю знімати набрякові зморшки, сприяє розгладженню вікових ознак старіння, ефективно усуває вугрі, не залишаючи рубців. Фермент гірудин має
ліполітичну дію, внаслідок якої розщеплюються жири. Цілющий вплив п'явки сприяє покращенню зовнішнього вигляду загалом.

- Чи є протипокази до гірудотерапії?

Так, це онкологчні захворювання, гострі інфекційні захворювання, анемія, гіпотонія.

- Який ризик зараження через п'явку?

Жодного. Після одноразово застосування п'явку знищують.

old_editor, 12.07.2010 15:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини