Христина Стуй стала спортсменкою червня. Наша ціль — Олімпіада в Лондоні

Уже вдруге спортивний портал sport.if.ua нагороджує спортсмена місяця. Як і минулого місяця це звання знову виборола жінка - легкоатлетка Христина Стуй.

 

12 червня у Стамбулі Христина Стуй на престижних європейських змаганнях здобула перемогу в бігу на сто метрів. Вже через два тижні, 29 червня у Москві вона підтвердила звання найкращої легкоатлетки Прикарпаття, здобувши чергову перемогу, а її результат 11.32 приніс звання майстер спорту України міжнародного класу.

 

«Щоб добитися такого результату потрібно працювати не менше 10-15 років, — говорить тренер Христини Стуй, — Ми дуже довго йшли до цього результату, але нам постійно щось заважало. Зараз ми забули про цей успіх і дивимося уперед, на Олімпіаду 2012 року в Лондоні».

 

За словами Дмитра Яремчика, щоб претендувати на якісь медалі на Олімпіадах має бути хороша база для підготовки спортсменів.

 

«На жаль, у Франківську такої немає, — каже Дмитро Яремчик, — Хоча з приходом нових людей в управління спортом в області можна уже на щось надіятись. Манеж фізвиховання уже реконструюють, хоча там матимемо конкуренцію з боку ігрових видів спорту, але своїх 2-3 години в день для гарних тренувань все ж думаю матимемо».

 

Зазначимо, що зараз Христина Стуй готується до Чемпіонату Європи, що відбудеться наприкінці липня та здобуває другу вищу освіту.

Леся, 09.07.2010 11:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини